OCIJENI

Kako pobijediti prekomjerno znojenje: botox kao tajna uspjeha!

Objavljeno: 1.2.2024. 15:25

Znojenje je prirodna reakcija tijela na povećanje temperature ili stres. No što se događa kada ova reakcija postane pretjerana? Prekomjerno znojenje, poznato i kao hiperhidroza, može ozbiljno utjecati na kvalitetu života. Svi smo iskusili neugodne situacije u kojima smo se suočili s mokrim dlanovima ili mrljama ispod pazuha, ali za neke ljude, ovo je svakodnevna borba. Srećom, postoji inovativna terapija koja može pružiti olakšanje – Botox.

Izazov prekomjernog znojenja

Život s prekomjernim znojenjem može biti izazovan. Osobe koje pate od ovog problema često se suočavaju s nelagodom i sramom, što može utjecati na njihovo samopouzdanje. Ovaj problem može se manifestirati na različite načine, poput prekomjernog znojenja dlanova, stopala, ruku, pazuha ili čak lica. 

Procjenjuje se da od lokalizirane hiperhidroze boluje 3% populacije u oba spola, a najčešće se javlja u dobi između 25 i 50 godine starosti. Pretpostavlja se da su uzroci poremećena funkcija autonomnog živčanog sustava (pojačani rad simpatičkog sustava), no i genetika ima određenu ulogu. Osim estetskih problema, hiperhidroza može izazvati i fizičke nelagode, poput iritacije kože ili neugodnog mirisa.

Botox – nije samo za bore 

Jedna od inovativnih terapijskih opcija za tretiranje prekomjernog znojenja je primjena Botoxa. Ovaj postupak pokazao se učinkovitim u smanjenju aktivnosti znojnih žlijezda, što dovodi do značajnog poboljšanja kod pacijenata koji se bore s hiperhidrozom. Kada se Botox injicira na određeno područje, sprječava oslobađanje acetilkolina, neurotransmitera koji pokreće znojenje. Time se smanjuje količina proizvedenog znoja na tretiranom području, pružajući pacijentima dugotrajno olakšanje. Ova inovativna metoda ne samo da rješava problem prekomjernog znojenja, već i poboljšava kvalitetu života.

Lijek se primjenjuje korištenjem mikroinjekcija pod samu kožu. Značajno poboljšanje nakon tretmana se dogodi kod 95% pacijenata već nakon čak tjedan dana, a sam efekt Botoxa traje u prosjeku 8 mjeseci. Ako vas brine bol, metoda je potpuno bezbolna jer se koristi lokalni anestetik u obliku kreme bez značajnih nuspojava. Ovaj tretman predstavlja olakšanje pacijentima koji su isprobali različite alternative bez uspjeha.

Pronađite stručnjaka od povjerenja! 

Ako se suočavate s prekomjernim znojenjem i želite istražiti terapijske opcije, posjetite Dermatološku ordinaciju Tedi Kosović u Splitu. Naše iskustvo i stručnost osigurat će vam individualiziran pristup koji odgovara vašim potrebama. Tim u ordinaciji već dugo je posvećen vraćanju samopouzdanja pacijentima kroz neinvazivne metode. Stručno vođenje ključno je za postizanje najboljih rezultata, a upravo ordinacija Tedi Kosović ističe se najvećim brojem apliciranih Botoxa i Vistabela, kao i najpovoljnijim cijenama.  Svoj termin možete rezervirati putem naše web stranice.


OCIJENI