OCIJENI

Zubni implantati

Objavljeno: 29.4.2019. 14:20

Zubni implantanti su značajno promijenili stomatološku industriju u posljednjih 25 godina. Ljudima diljem svijeta, zubni implantanti vratili su samopouzdanje i osmijeh na lice. Ali, što su uopće zubni implantanti? To su titanijski vijci koji se kirurški postavljaju u čeljust ispod desni. Kad se jednom ugrade, omogućavaju
vašem stomatologu postavljanje zamjenskih zubi. Zubni implantanti su zapravo zamjena za korijen zuba, baš poput korijena zuba, oni su osigurani u čeljusti i nevidljivi nakon kirurškog postavljanja. Koriste se u svrhu osiguravanja krunica - dijelova zuba vidljivih u ustima, kao i mostova ili proteza na različite načine.
Izrađeni su od titana, koji je lagan, jak i kompatibilan s vašim tijelom. Titan je najčešće korišten metal u zubnim i drugim koštanim implantantima. Zubni implantanti su najuspješniji kirurški zahvat u području ugradnje implantanata.Nakon gubitka zuba, dolazi i do gubitka kosti koja je podržavala taj zub. Ugradnjom implantanta stabilizira se ta kost i sprječava njezin gubitak. Osim što služe kao zamjena za izgubljeni zub, implantanti pomažu i održavanju oblika i gustoće čeljusti. To znači da podupiru kosti lista, i neposredno strukture mekog tkiva - tkiva desni, obraza i usana. Zubni implantanti omogućuju vam nesmetanu prehranu, žvakanje, smiješenje a da pri tome izgledate potpuno prirodno!

Jeste li vi kandidat za ugradnju implantanata?

Ako se svaki dan susrećete s tegobama poput teškoća pri jelu i žvakanju, nerazgovijetnim govorom ili izbjegavanjem smijeha zbog nedostatka zuba, onda je ugradnja implantanata rješenje za vas! Osim što nedostatak zuba može biti estetski i društveni problem, također dolazi i do gubitka kosti i mekog tkiva što
dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Nakon što se izgubi alveolarna kost, gubi se i ona ispod nje - čeljust, tako što se počinje uvlačiti u sebe.Druge prednosti zubnih implantanata su:
● Ponašaju se kao prirodni zubi
● Za razliku od mostova koji mogu trajati samo 10 godina, zubni implantanti mogu trajati čitav život
● Sprječavaju gubitak kostiju
● Održavaju susjedne zube stabilnima
● Sprječavaju bolest desni
● Zubni implantanti sprječavaju uvlačenje lica i preuranjeno starenje koje gubitak zuba može
uzrokovati

OCIJENI