Riješite se poremećaja povezanih sa spavanjem i snom. Mi imamo rješenje za Vas!

Objavljeno: 26.10.2018. 12:15

Više od polovice svjetske populacije boluje od nekog poremećaja spavanja. Ukoliko ste i Vi jedan od njih, svakako će Vas zanimati sljedeće informacije. Živimo u iznimno stresnom vremenu te smo opterećeni brojnim privatnim i poslovnim obvezama. Zasigurno sve to pridonosi i našem snu. Dobro je znati da su samo neki od poremećaja spavanja:
  • insomnija - nesanica koja može biti okidač psihičkim oboljenjima kao što je depresija, tjeskoba i anksioznost
  • narkolepsija - napadaji spavanja preko dana
  • parasomnija - mjesečarenje
  • sindrom nemirnih nogu - poremećaj micanja i trzanja nogu i ruku tijekom spavanja
  • poremećaji disanja tijekom spavanja kao što su: hrkanje, apneja, hipopneja i opstrukcijska apneja, a koji mogu biti uzročnici ozbiljnih bolesti kao što su povišen krvni tlak, dijabetes tip II, izljev krvi u mozak, pretilost, smanjena koncentracija, dnevni umor, mrzovoljnost i još mnoge druge


Mnogi od nas su oni koji imaju problema sa hrkanjem, ali je znatno teže onima koji imaju partnera ili nekoga u obitelji tko ima problem sa hrkanjem. Bitno je otkriti uzrok i biti dobro informiran o načinu kojim se hrkanje može ublažiti ili ukloniti. Većina hrkača se ujutro žali na suho ždrijelo a ponekad i bol u predjelu rebara kao posljedica udaraca laktom od strane “krevetnog” partnera, kojeg ometa u spavanju. Promjenom načina života možemo svakako ublažiti hrkanje. Potrebno je navečer izbjegavati tešku hranu i alkohol, promijeniti način spavanja. Prvenstveno ležati na boku umjesto na leđima tijekom noći.
​Kako bi se utvrdio uzrok i jačina hrkanja, potrebno je napraviti temeljitu obradu.

Centar za medicinu spavanja i ambulanta za otorinolaringologiju "Hypnos" pod vodstvom Prof. dr. sc. Gorana Račića brzo i jednostavno može riješiti Vaše probleme vezane za medicinu spavanja.
Dugogodišnje iskustvo i rad na mjestu predstojnika ORL klinike KBC Split i suosnivača Laboratorija za medicinu spavanja pri Medicinskom fakultetu Split i KBC Split, Prof. dr. sc. Goran Račić dr. med., otorinolaringolog i certificirani somnolog i njegov tim osigurat će vam brzu i stručnu pomoć iz navedenih područja. Obratite nam se s povjerenjem i prepustite se u sigurne ruke naših stručnjaka.