OCIJENI

Uvoz radne snage

Objavljeno: 9.1.2020. 9:15

Nedostatak radnika u Hrvatskoj već je neko vrijeme gorući problem, a konstruktivno rješenje i dalje nije na vidiku. Potreba za radnicima  naročito u građevinarstvu i ugostiteljstvu svake godine je sve veći, a vrhunac je u vrijeme ljetne sezone kada je manjak zaposlenika najizraženiji i poražavajući za gospodarstvo i turizam Hrvatske.Loša demografska slika i iseljavanje kvalitetne radne snage iz Hrvatske, ostavili su svoj trag I u ostalim djelatnostima. Vlada  nastoji pronaći rješenja kako zadržati mlade ljude na tržištu  rada u Hrvatskoj  ali je situacija  i dalje bez ikakvog pomaka

Isti problem prisutan  je i u drugim zemljama  naročito u okruženju  U potrazi  su za boljim poslom i zaradom. Iseljavanjem  radne snage iz Hrvatske neminovno uvjetuje uvoz  strane radne snage koji je svake godine sve izraženiji.Poslodavci na taj način osiguravaju nesmetano odvijanje poslovnog procesa  Pri donošenju  odluke o zapošljavanju strane radne snage susreću se  s brojnim birokratskim postupcim. Oni nisu nikome  omiljen zadatak. Važno je pronaći pouzdanu i stručnu pomoć i informaciju, koja će vam olakšati  proces zapošljavanja I realizirati ga učinkovito i transparentno.

VBD knjigovodstvo  individualno se posvećuje svakom klijentu, uz kvalitetnu uslugu pružanja knjigovodstvenih usluga pružiti će vam i  suradnju i pomoć u dobivanju pravodobnih informacija o svim novostima i promjenama vezanim uz zakone i propise relevantne za vaše poslovanje.

OCIJENI