OCIJENI

Prozirni ortodontski aparatić za zube (Clear Aligner)

Objavljeno: 15.9.2022. 15:45


Jedna od prvih karakteristika koje primjećujemo na drugima svakako je lijep i zdrav osmijeh. Suvremena dentalna medicina nudi niz modernih rješenja, a sve u cilju da pacijenti postignu savršeni osmijeh. Jedan od prvih koraka do savršenog osmijeha je ispravljanje nepravilnog položaja zubi. Pravilan položaj omogućuje ravnomjeran prijenos sila, žvakanje te smanjuje tegobe vezane za čeljusni zglob.


Clear aligner je prozirni („nevidljivi“) aparatić najnovije generacija pomoću kojeg se ispravljanju zubi bez upotrebe tradicionalnih žica i bravica. Takvi prozirni aparatići gotovo su nevidljivi u ustima, a budući da se lako skidaju prije jela, pacijenti mogu jednostavno održavati oralnu higijenu zubnim i interdentalnim četkicama pa je i rizik od nastanka karijesa i upale zubnog mesa uvelike smanjen. Također, prosječno vrijeme trajanja terapije je manje od 12 mjeseci.

Terapija clear aligner aparatićima je digitalno planirana te se preciznim izračunima planiraju pomaci i odbacuje mogućnost pogreške, a pacijenti već na samom početku mogu vidjeti kako će im osmijeh izgledati nakon terapije.


Prvi termin uključuje pregled, panoramski snimak zuba, uzimanje otisaka/skeniranje gornje i donje čeljusti te fotografija koje se šalju na analizu. Za svakog pacijente se izrađuje serija prozirnih aparatića koji se mijenjaju u razdoblju od 2-3 tjedna. Sile koje se razvijaju puno su manje u odnosu na klasične aparatiće i zbog toga su puno ugodniji. Ovakvi sustavi su idealni za estetske korekcije u području prednjih zubi. Aparatići se nose 22 sata dnevno i skidaju se samo za vrijeme jela i pranja zubi stoga je suradnja i motiviranost pacijenta ključni faktor za uspjeh terapije.


Osmijeh iz snova čeka i Vas! Ako mislite da ste kandidat za prozirne aparatiće ili imate još pitanja kontaktirajte nas i obratite nam se s povjerenjem!


Vaš Dental Škaričić


Za više informacija posjetite web stranicu.

OCIJENI