OCIJENI

Prednosti PRGF-a i matičnih stanica u estetskim i kirurškim zahvatima

Objavljeno: 11.2.2022. 14:54

PRGF ( Plasma Rich in Growth Factors )  je skraćenica za plazmu bogatu faktorima rasta. Riječ je o naprednoj biotehnološkoj terapiji koja koristi pacijentovu vlastitu krv kako bi potaknula zacjeljivanje i ponovni rast tkiva nakon stomatoloških zahvata ili u svrhu estetske primjene. 

PRGF tretman također je izvrsna opcija za pacijente koji žele imati zubne implantate, ali kojima trenutno nedostaje gustoća kostiju koja bi poduprla te implantate. Sigurna je, testirana i učinkovita alternativa kompliciranim zahvatima koštanog presađivanja, s time da je vrijeme liječenja tri puta brže nego kod standardnog liječenja koštanim presađivanjem. Ovaj tretman se također koristi za liječenje određenih parodontalnih (desni) defekata.

Korištenje vlastite krvi umjesto darivatelja ili umjetnog materijala povećava šanse za uspjeh i potiče ozdravljenje. PRGF dolazi u obliku tekućine, gela i fibrinske membrane, što znači da se može primijeniti u različitim složenim kliničkim situacijama.

Korištenje PRGF-a ima mnoge prednosti kao što su regeneracija kosti nakon ekstrakcije ili oko implantata; ubrzano zacjeljivanje zubnih implantata, poznato kao oseointegracija; skraćeno vrijeme oporavka i brže zacjeljivanje rane. 

Pomlađivanje kože plazmom

Tehnika plazme bogate faktorima rasta pokazala se kao najnovije, sigurno i učinkovito rješenje u odgađanju procesa starenja.

Ova tehnika omogućava izoliranje, koncentriranje i korištenje faktora rasta, koji nastaju aktivacijom vlastitih trombocita te njihova primjena u koži rezultira dugotrajnom prirodnom regeneracijom koja ne mijenja izraz lica. 

Ovo je tretman u kojem vadimo vašu krv, te posebnom centrifugom radimo ekstrakciju vaše plazme pune faktora rasta i matičnih stanica. Tu plazmu, već 10 minuta nakon vađenja krvi, injektiramo poput tretmana mezoterapije u cijelo lice, dekolte, vrat i ruke kroz tanke mikroiglice.

Tretman se preporučuje na preventivnoj razini počevši od 35 godine za usporavanje procesa starenja ili od 45 godine, s regenerativnim i korektivnim učinkom.

Stvaranje vlastite hijaluronske kiseline, povećanje konzistencije, hidratacija, smanjenje bora te sjaj kože samo su neki od benefita ovog zahvata.

Učinci tretmana vidljivi su nakon prve primjene povećanjem glatkoće i sjaja kože koji se povećava svakim sljedećim tretmanom. Preporučuje se napraviti tri tretmana, a nakon toga slijedi faza održavanja jednom do tri puta godišnje.

PRGF je jedini tretman plazmom koji ima licencu u EU za pomlađivanje kože zbog toga što jedini ne uključuje leukocite. Rezultati pomlađivanja kože su bolji, a nuspojave puno manje.


Ako imate bilo kakvih pitanja o PRGF tretmanu ili želite saznati jeste li kandidat, obratite se nekom od povjerenja, a to je svakako Dental centar Škaričić. Na njihovoj stranici možete saznati sve o uslugama koje nude , a posjetiti ih možete na adresi Vinkovačka 3 u Splitu. Uvjerite se u stručan i vrhunski tim koji će Vam osigurati zdrav i prekrasan osmijeh.

OCIJENI