OCIJENI

Kako zaštititi auto klimu od oštećenja tijekom ljetnih vrućina

Objavljeno: 2.7.2024. 9:08

Ljetne vrućine mogu biti iznimno zahtjevne za vaš automobil, posebice za sustav klimatizacije. Visoke temperature i kontinuirano korištenje klime mogu dovesti do različitih problema ako se klima uređaj ne održava pravilno. U ovom članku donosimo vam nekoliko ključnih savjeta kako zaštititi auto klimu od oštećenja tijekom ljetnih mjeseci te vam predstavljamo Frigo Pivčević - servis auto klima u Splitu, specijaliziran za održavanje i popravak auto klima uređaja.

Redovito servisirajte auto klimu

Jedan od najvažnijih koraka u očuvanju vašeg klima uređaja je redoviti servis. Preporučuje se servisirati klimu najmanje jednom godišnje, a idealno bi bilo prije početka ljetne sezone. Stručnjaci iz Frigo Pivčevića provode detaljan pregled cijelog sustava, uključujući provjeru rashladnog sredstva, cijevi, filtara i kompresora. Redovitim servisom osiguravate dugovječnost i učinkovitost vašeg klima uređaja.

Provjerite razinu rashladnog sredstva

Nedostatak rashladnog sredstva može uzrokovati pregrijavanje kompresora i smanjenje učinkovitosti sustava. Redovitim provjerama razine rashladnog sredstva možete spriječiti veće kvarove. Frigo Pivčević nudi uslugu dopune rashladnog sredstva te provjeru cijelog sustava kako bi se osiguralo da sve funkcionira besprijekorno.

Održavajte čistoću filtara

Filteri u klima uređaju hvataju prašinu, pelud i druge nečistoće iz zraka. Ako se filteri ne čiste redovito, mogu postati začepljeni, što smanjuje protok zraka i opterećuje sustav. Prljavi filteri mogu također utjecati na kvalitetu zraka unutar automobila. U Frigo Pivčeviću, stručnjaci će vam savjetovati o najboljem načinu održavanja filtara te po potrebi izvršiti zamjenu.

Izbjegavajte nagle promjene temperature

Nagla promjena temperature može uzrokovati stres na klima uređaju. Prilikom uključivanja klime, preporučuje se postupno snižavanje temperature umjesto postavljanja na najnižu vrijednost odmah. Ovo pomaže sustavu da se prilagodi bez prekomjernog naprezanja.

Koristite klimu redovito

Ironično, ali nekorištenje klime može uzrokovati više problema nego redovita upotreba. Dugotrajno nekorištenje može dovesti do sušenja brtvi i gubitka rashladnog sredstva. Preporučuje se povremeno uključivati klimu, čak i tijekom zime, kako bi se sustav održao u dobrom stanju.

Frigo Pivčević - Vaš partner za savršeno funkcioniranje auto klime

Frigo Pivčević, smješten u Splitu, specijaliziran je za sve vrste usluga vezanih uz auto klime. S dugogodišnjim iskustvom i vrhunskom opremom, njihovi stručnjaci osiguravaju da vaša auto klima radi besprijekorno. Bilo da je riječ o redovnom servisu, dijagnostici problema ili popravku, Frigo Pivčević je pouzdan partner na kojeg se možete osloniti.

Ne dopustite da vas ljetne vrućine iznenade nepripremljene. Kontaktirajte Frigo Pivčević i osigurajte optimalno funkcioniranje vaše auto klime. Njihov tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju za sve savjete i usluge koje će vam pomoći da uživate u udobnoj i rashlađenoj vožnji tijekom cijelog ljeta.

Za više informacija i dogovor termina posjetite njihovu web stranicu ili ih kontaktirajte putem telefona. Vaša auto klima zaslužuje najbolju moguću njegu, a Frigo Pivčević je tu da vam to i osigura.

OCIJENI