OCIJENI

Lasersko uklanjanje izraslina na koži čitavog tijela

Objavljeno: 30.3.2021. 15:57

Svi mi želimo predivnu, sjajnu i glatku kožu. No, to često baš i nije moguće zbog različitih madeža i izraslina na našoj koži. Srećom, to nije nerješiv problem.

Uočite li na koži neku izraslinu, prvo ćete se konzultirati s doktorom obiteljske medicine koji će vas uputiti na daljnje pretrage. Vrlo je vjerojatno da će se pokazati potreba za uklanjanjem izrasline koja se kasnije može proučiti, ali dobra je vijest da je većina promjena na koži benigna te se uklanjanju pristupa iz čisto estetskih razloga. Koje su to izrasline na koži, kada se, i kako, uklanjaju donosimo u nastavku.
 

Što su to izrasline na koži?

Koža, naš najveći organ, nije jednobojna nakupina stanica. Na njoj od prvog dana našeg života možemo primijetiti madeže i druge izrasline. Većina njih su stalni i statični dio kože koji godinama ostaje nepromijenjen, no ponekad do pojave izraslina dolazi naknadno i periodično kroz život te ih je važno detektirati i proučiti od stane školovanih stručnjaka.

Kada ukloniti izraslinu?

Iako većinu izraslina na koži više ni ne primjećujemo, ponekad nam one iz različitih razloga, ne isključivo medicinskih, mogu otežavati svakodnevni život. Pojavi li se izraslina na mjestu koje je sklono povredama, važno je razmisliti o uklanjanju iz praktičnih razloga kako dodatne povrede ne bi otežavale situaciju. Naravno, ljudi se često odluče ukloniti promjene na koži lica jer im ta promjena previše utječe na estetiku.
 
         

Kako ukloniti izraslinu?

Metode uklanjanja izraslina nisu invazivne i oporavak je kratkotrajan. Ipak, medicina iz dana u dan napreduje i razvija se te se metode usavršavaju. Jedan od takvih primjera jest lasersko uklanjanje izrasline kojim se uklanjaju dobroćudne izrasline koje ne zahtijevaju kasniju analizu. Postupak je brz, bezbolan i siguran, a ožiljak će biti gotovo nevidljiv.

Kako ne biste izgubili dodatno vrijeme na potragu ordinacije koja je specijalizirana za lasersko uklanjanje izraslina na koži, odmah potražite Ordinaciju dr. Dragana Kurtovića! Koriste najsuvremeniju metodu Laser ErYAG koja sigurno i bezbolno uklanja sve dobroćudne izrasline vaše kože!

Foto: Freepik

OCIJENI