OCIJENI

Koliko često trebate servisirati klima uređaj?

Objavljeno: 7.8.2022. 21:04

Klima uređaji – naš spas su cijele godine! Nekada su služile kako bi sačuvale papir i tintu u izdavačkoj kući (još davne 1902. godine!), a sada nas čuvaju od ekstremnih temperatura. Međutim, i najbolje klime zahtijevaju održavanje kako bi optimalno funkcionirale – no koliko često zaista morate obratiti pozornost na svoje klime?


Kada servisirati klimu?

Klime je najbolje servisirati u proljeće. Tada su najmanje opterećene i ujedno služi kao dobra priprema za nadolazeće ljeto kada se očekuje da će klime raditi u većoj mjeri. Stoga zakažite servisiranje klime otprilike u isto vrijeme kada vas očekuje proljetno čišćenje. Ako se odlučite za servisiranje dva puta godišnje, svakako to odradite u proljeće i jesen.


Koliko često trebate servisirati klimu?

Klime je najbolje servisirati jednom do dva puta godišnje u periodičnim razmacima kako biste znali da ona uvijek funkcionira u skladu s vašim zahtjevima i mogućnostima samog uređaja. Jesenski servis idealna je priprema za zimu, dok je proljetni optimalan za ljetne vrućine.


Kalkulacija troškova – servis vs. popravak

Ako ste jedni od onih koji vide redovito servisiranje kao uzaludan godišnji trošak od kojeg nema ničega, moramo vas obavijestiti da ste u krivu. Jeftinije ćete proći servisirate li vaše klime redovito jer rano prepoznavanje problema i kvarova, dugoročno će vam uštedjeti poprilično novaca. A i ako je s vašim klimama sve u redu, njihovo savršeno funkcioniranje doprinijet će smanjenju vaših režijskih računa.


Tko ju treba servisirati?

Najbolje je odabrati ovlaštene servisere za vašu klimu. Oni poznaju uređaje određenih marki bolje nego većina stoga će najviše doprinijeti zdravlju vašeg klimatskog ljubimca. Ako već ne znate nekog ovlaštenog servisera, odaberite tvrtku koja nudi prodaju, montažu i servis. Upravo će oni koji su vam klimu preporučili i montirali, biti najbolji izbor za njezin servis.


Nalazite li se u splitskom području, potražite MERC&DUJMOVIĆ (MERC & DUJMOVIĆ | mojkvart.hr) servis za klime. Osim što će uočiti svaki potencijalni kvar, nude montažu i prodaju novih klima uređaja. Već su dugi niz godina u klimatskim vodama i znaju sve što treba znati. Vaše su klime u sigurnim rukama kada je riječ o servisu MERC&DUJMOVIĆ (MERC & DUJMOVIĆ | mojkvart.hr). Njihov tim je izrazito stručan i susretljiv, čime će njihova prisutnost u vašem domu biti nadasve ugodno iskustvo (pogotovo uz savršenu temperaturu s vašom klimom). 

OCIJENI