OCIJENI

Mini grupe

Mini grupe

Activ spine (55+ program)

Namijenjen je onima koji, bez obzira na dob, žele zadržati vitalnost i maksimalnu funkcionalnost mišićno-koštanog sustava. Jedan od ciljeva je smanjiti kompresivne sile na zglobove, povećati mišićnu aktivnost (posebno mišića kuka i koljena), te na taj način djelovati preventivno i terapijski kod degenerativnih promjena u zglobu.

Activ spine prilagođen je osobama s ugrađenim endoprotezama kuka i koljena. Individualnom fizioterapijskom procjenom i podacima o općem zdravstvenom stanju korisnika, izabiremo motoričke sadržaje najprimjerenije svakom pojedinom korisniku. Edukacija o lakšem i bezbolnijem izvođenju svakodnevnih aktivnosti , balansirana i umjerena fizička aktivnost primjerena dobi i zdravstvenom stanju, individualizirani pristup i stručno vodstvo odlika su ovog fizioterapijskog programa.

Elite Spine

Program preporučamo radno aktivnim ljudima izloženim neprirodnim i prisilnim položajima, te dugotrajnom sjedenju i stajanju. U današnje vrijeme takav je način života neizbježan, a kao posljedicu mišićnog disbalansa počinjemo osjećati promjene poput povećane napetosti određenih mišićnih skupina, smanjene aktivnosti kontra skupine mišića, te smanjenu pokretljivost i bol. Dugotrajna izloženost lošim biomehaničkim odnosima najčešće dovodi do strukturalnih problema između kralježaka, a time i do sve učestalijih i sve ranijih problema diska u području vratne i lumbalne kralježnice.

Elite spine program temeljen je na najnovijim spoznaja u fizioterapiji. Individualiziranim pristupom i fizioterapijskom procjenom utvrđuje se funkcionalnost svakog korisnika i izrađuje plan. Izabiru se modeli i motorički sadržaji kojim se stimuliraju neaktivne mišićne skupine, a paralelno s tim se smanjuje aktivnost preaktivnih mišićnih skupina. Time dovodimo mišićno-koštani sustav u njegov prirodni balans. Elite Spine program temelji se na znanstvenim spoznajama moderne fizioterapije, kliničkom razmišljanju fizioterapeuta, te iskustvu rada u rehabilitaciji pacijenata sa mišićno-koštanim problemima.

Povećajmo funkcionalnost i kvalitetu života!

OCIJENI