OCIJENI

Zašto je važna profesionalna njega za dlaku psa?

Objavljeno: 23.3.2023. 9:12

Profesionalna njega dlake važan je aspekt cjelokupne dobrobiti i zdravlja vašeg kućnog ljubimca. Jednako tako, njega vašeg ljubimca važna je i za cijelu obitelj. Zasigurno ne želite da vaš prljavi i smrdljivi ljubimac skače po kauču ili čistoj posteljini. Međutim, mnogi vlasnici kućnih ljubimaca smatraju da njihovi ljubimci ne uživaju u procesu njegovanja. Ako ste i vi u istoj situaciji, razmislite o slanju svog ljubimca profesionalcima. Kao član vaše obitelji, vaš ljubimac zaslužuje najbolju njegu. 

Benefiti profesionalne njege dlake 

Pravilnom njegom kućnih ljubimaca riješit ćete se linjanja, buha, krpelja i raznih zdravstvenih tegoba. Njegovana dlaka više je od samog izgleda. Uređivanjem ljubimca možete rano identificirati određena zdravstvena stanja ili bolesti. Najvažnije prednosti profesionalne njege dlake vašeg ljubimca su:

1. Otkrivanje i prevencija bolesti

Profesionalno šišanje kućnih ljubimaca jedan je od najučinkovitijih načina ranog otkrivanja zdravstvenih problema. Rano otkrivanje često će dovesti do lakšeg, kraćeg i učinkovitijeg procesa liječenja. U profesionalnom salonu za kućne ljubimce mogu lako detektirati infekcije, kvržice, upale, lezije, osipe i brojne druge zdravstvene probleme. Običnom vlasniku lako promaknu takvi problemi. Njega vašeg ljubimca, osim njege dlake, podrazumijeva pravilnu prehranu, posjete veterinaru, redovitu tjelovježbu i adekvatnu njegu zuba.

2. Zdrava i njegovana dlaka

Ako želite da vaša mačka ili pas zadrži zdravu dlaku trebate ju redovno njegovati. Kako biste održali dlaku, jedan od najefikasnijih načina je redovito četkanje. Svaki vlasnik kućnog ljubimca reći će vam da četkanje ljubimca ima brojne pogodnosti. Međutim, ponekad, ovisno o pasmini, vašem kućnom ljubimcu dlaka naraste do te mjere da je jednostavno preteško četkati ju te takva dlaka zahtijeva profesionalno skraćivanje i njegu.

3. Profesionalna njega može spriječiti bolove u zglobovima

Jedan od najvažnijih aspekata cjelokupne njege je njega noktiju vašeg ljubimca. Vaš ljubimac može osjetiti bolove u zglobovima kao posljedicu neodrezanih noktiju. To je zato što, ako su im nokti predugi, vaši ljubimci će biti primorani hodati neusklađenim koracima. Ovo je čest problem kod pasa. Podrezivanje noktiju vašeg ljubimca spriječit će brojne negativne posljedice koje neodrezani nokti mogu prouzročiti.

4. Potiče pozitivno ponašanje

Ovo je jedna od najvažnijih prednosti redovitog šišanja kućnih ljubimaca. Ako svog ljubimca redovito šišate, to će pozitivno utjecati na njegovo mentalno zdravlje. Užitak je biti u blizini ljubimca koji dobro miriše i dobro izgleda. Pozitivne reakcije i pažnju koje će vaš ljubimac dobiti od ljudi utjecat će na njegovo mentalno stanje, što će poboljšati i njegovo ponašanje.

Kome prepustiti brigu o kućnim ljubimcima?

Splitska veterinarska ambulanta Anima novootvorena je i suvremeno opremljena ambulanta u kojoj stručni djelatnici brinu o raznim zdravstvenim stanjima vaših ljubimaca. Pomoću suvremene tehnologije i dugogodišnjeg stručnog znanja vješto uklanjaju svaki problem i liječe brojne bolesti kućnih ljubimaca. Odlična stvar kod ove ambulante je ta da se u sklopu ambulante nalazi se i salon za kupanje i šišanje pasa i mačaka. Dakle, sve što vašem ljubimcu može zatrebati nalazi se na jednom mjestu.

OCIJENI