OCIJENI

Sve što trebate znati o obrazovnom programu KOD 95

Objavljeno: 21.2.2019. 14:14

Vozač ste, ali smatrate da radi posla ili vlastitog znanja trebate dodatnu izobrazbu? Ako dođete u EX CATHEDRU, bit ćete na pravom mjestu. Kod nas možete dobiti svo potrebno znanje u jednom od naših obrazovnih programa – Početna i periodička izobrazba vozača, odnosno KOD 95.

      

Periodička izobrazba vozača sastoji se od obuke kojom se osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad, posebno glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva:
  • osobama koje već posjeduju svjedodžbu o srednjoj stručnoj spremi za Vozača motornog vozila ili svjedodžbu o stručnoj osposobljenosti o početnim kvalifikacijama
  • vozačima koji su oslobođeni obveze stjecanja početne kvalifikacije
Po završetku obuke vozačima se izdaje Potvrda o provedenoj periodičkoj izobrazbi vozača.

Trebate svakako biti upoznati s time da ako ste vozač koji posjeduje svjedodžbu o stručnoj osposobljenosti o početnim kvalifikacijama, periodičku izobrazbu morate proći svakih 5 godina nakon izdavanja svjedodžbe. Također, istu izobrazbu moraju proći i vozači koji posjeduju kategorije D1, D1E, D ili DE do 10.09.2015. i koji posjeduju kategorije C1, C1E, C ili CE do 10.09.2016. te nakon toga roka svakih pet godina. Vozači koji posjeduju svjedodžbu o stečenoj srednjoj stručnoj spremi u zanimanju vozač, izdanu do 1. srpnja 2013. godine, u roku pet godina od dana izdavanja svjedodžbe isto tako moraju proći izobrazbu.EX CATHEDRA kao centar za obrazovanje odraslih, osim gore navedenog programa nudi niz ostalih programa i to za stjecanje srednje stručne spreme ili pak osposobljavanja i usavršavanja. Svi naši programi su verificirani od nadležnog Ministarstva te je bitno napomenuti da se stečeno znanje upisuje u e-radnu knjižicu tj.registar mirovinskog osiguranja. Svakako nas posjetite i pronađite odgovarajući program za sebe.

OCIJENI