OCIJENI

Put prema novim vještinama: Prekvalifikacija za komercijalista

Objavljeno: 4.10.2023. 9:37

U suvremenom poslovnom okruženju koje se rapidno mijenja, ključno je držati korak s razvojem tržišta i tehnologije. Upravo zbog toga, prekvalifikacija za zanimanje komercijalista postaje nužnost za mnoge koji žele ostvariti uspješnu karijeru u području trgovine.

Nabava: Upravljanje lancom osnova poslovanja

Jedna od ključnih uloga komercijalista je upravljanje procesima nabave. To uključuje analizu tržišta, pregovaranje s dobavljačima te osiguravanje kvalitetnih i konkurentnih proizvoda.

Prodaja: Građenje mostova između proizvođača i potrošača

Prodaja je područje koje zahtijeva specifične vještine u komunikaciji i pregovaranju s klijentima. Komercijalisti su ti koji grade most između proizvođača i potrošača, te su ključni čimbenik u uspjehu svake tvrtke.

Vanjska trgovina: Globalno povezivanje poslovanja

S obzirom na sve veći utjecaj globalne trgovine, komercijalisti su ujedno i stručnjaci za poslove vezane uz vanjsku trgovinu. Oni su odgovorni za organizaciju razmjene roba i gospodarskih usluga s inozemstvom, uključujući izvoz, uvoz, poslove vezane uz trgovinu, reeksport, tranzitno posredovanje i poslovanje na međunarodnim aukcijama i robnim burzama.

Logistički procesi: Temelj efikasnog poslovanja

Osim toga, komercijalisti su nezaobilazni u području logističkih procesa. U današnjem globaliziranom svijetu, efikasno upravljanje transportom i skladištenjem robe ključno je za uspješnost poslovanja.

Uslužna poduzeća: Raznolike uloge komercijalista

Komercijalisti se često suočavaju i s radom u drugim uslužnim poduzećima poput domaćih i međunarodnih otpremništva, špedicija, osiguravajućih društava te prijevozničkih poduzeća. Njihova uloga je ključna u osiguravanju da se roba i usluge kreću glatko i sigurno kroz različite faze logističkog lanca.

Obrazovanje za zanimanje komercijalista predstavlja ne samo put prema novim vještinama, već i ključ za uspješnu karijeru u dinamičnom svijetu trgovine. S obzirom na sve veći utjecaj globalne trgovine, uloga komercijalista postaje nezamjenjiva u poslovanju veleprodajnih, maloprodajnih, proizvođačkih, ugostiteljskih, hotelijerskih i turističkih poduzeća. Samo uz stalno učenje i prekvalifikaciju možemo osigurati uspjeh i konkurentnost u modernom poslovnom svijetu.

Spremni ste započeti put prema novim vještinama i perspektivnoj karijeri? Prijavite se za programe obrazovanja i prekvalifikacije u Centru za obrazovanje odraslih Ex Cathedra u Splitu! Naša verificirana edukacija omogućuje stjecanje srednje stručne spreme i upis u e-radnu knjižicu, čime otvarate vrata raznovrsnim sektorima u veleprodaji, maloprodaji, proizvodnji, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu.

Ako imate trogodišnju srednju školu, možete se upisati u program prekvalifikacije. U suprotnom, nudimo mogućnost upisa u pojedini razred (prvi, drugi ili treći). Ne propustite priliku za stručno usavršavanje i novim horizontima u karijeri.  OCIJENI