OCIJENI

Manualna terapija za oporavak tijela

Objavljeno: 19.11.2021. 14:13

Ako vam je preporučeno da se podvrgnete manualnoj terapiji, možda imate pitanja o tome što ovaj tretman podrazumijeva i koje su specifične prednosti.

Manualna terapija je temeljni dio fizikalne terapije koja uključuje niz praktičnih tehnika za liječenje pacijenata koji se suočavaju s boli i ograničenom pokretljivošću. Fizikalna terapija može pomoći pacijentima koji se suočavaju s vrlo širokim spektrom problema, uključujući ozljede i progresivna stanja povezana s prirodnim procesom starenja. Manualna terapija je prilagođena individualnom stanju svakog pacijenta, što je čini vrlo personaliziranim oblikom liječenja. 

Postoje mnoge tehnike koje fizioterapeuti i ručni terapeuti koriste kada se brinu o pacijentima, a svaka tehnika je jedinstvena i korisna. Na primjer, ovisno o pacijentu i stanju, masaža može smanjiti upalu, poboljšati fleksibilnost i pokretljivost mišića, povećati pokretljivost adhezija između mekih tkiva ili omogućiti rastezljivost mišića. Slično, mobilizacija i manipulacija zglobovima modulira bol i poboljšava pokretljivost.

Evo nekih od specifičnih prednosti koje ove tehnike ručne terapije nude:

Povećava protok krvi

Pomicanje i stimuliranje područja pomaže u isporuci krvi bogate hranjivim tvarima u ozlijeđeno područje kako bi se ubrzao proces ozdravljenja.

Opušta napete mišiće

Terapeutska masaža potiče opuštanje mišića koji su često napeti zbog ozljede.

Poboljšava raspon pokreta

Korištenjem nježnih i preciznih pokreta za aktiviranje zglobova i mekog tkiva, terapeut može vratiti funkcionalnost i poboljšati pokretljivost.

Za najveći učinak, ručna terapija se često kombinira s drugim načinima liječenja kao što su vježbe snage i stabilnosti te aktivno istezanje. Fizioterapeuti također mogu dati smjernice o sigurnom izvođenju vježbi i tretmana kod kuće. Cilj je održati odgovarajuću vrstu i razinu aktivnosti kako bi se spriječilo ponovno pojavljivanje boli i izbjegla potreba za čestim ponovnim posjetima terapeutu.

Ako tražite mjesto za rehabilitaciju u Splitu, uputite se u Šimićevu ulicu 31, gdje se nalazi Corpus. U svojih 15 godina neprestano napreduju kako bi povećali svoju stručnost i ponudili visoku kvalitetu usluga. 


OCIJENI