OCIJENI

Sve stomatološke usluge na jednom mjestu: Salona Dental

Objavljeno: 22.12.2020. 9:23

Salona Dental stomatološka poliklinika, kao što možete pretpostaviti, sjedište ima u Solinu. Ova poliklinika diči se kvalitetnom i cjelokupnom stomatološkom uslugom, a s radom velikog tima stručnjaka možete se upoznati kroz razgovor s Kristinom Zeko, djelatnicom Salona Dental poliklinike. 

1. Možete li nam ukratko opisati djelatnosti stomatološke poliklinike Salona Dental? Koliko dugo poslujete? Kako su krenuli počeci?

Salona Dental je jedna od najvećih stomatoloških poliklinika u Dalmaciji koja na jednom mjestu objedinjuje sve stomatološke usluge. Preko 10 godina našeg djelovanja, uljepšavamo osmijehe na desetke tisuća zadovoljnih pacijenata. Krenuli smo kao mala stomatološka ordinacija s jasnom vizijom što želimo postići. Uvijek smo se vodili mišlju da nam je pacijent na prvom mjestu, osluškujemo njihove želje, biramo najsuvremeniju tehnologiju koja zahtijeva dodatna stručna znanja naših doktora, asistenata i ostalih djelatnika. Pacijenti su prepoznali našu kvalitetu te smo danas poliklinika s 50 zaposlenih djelatnika s deset  vrhunskih  doktora, stručnjaka u svom poslu. Svi ovi podaci nam govore da smo na dobrom putu i da nećemo stati konstantno se usavršavati i usvajati nova znanja i tehnologije, jer zadovoljan osmijeh naših pacijenata nama je najvažniji.


 
2. Nudite sve stomatološke usluge na jednom mjestu, što to znači?

Osim klasičnih usluga koje možete naći u svakoj stomatološkoj ordinaciji, kod nas možete napraviti doslovno sve što se tiče stomatologije pa i više. Ne trebate ići na više mjesta kako biste napravili dijagnostički snimak - u samo nekoliko sekundi možete snimiti 2D ili 3D čeljust, možete obaviti specijalistički pregled ili ugradnju implatata, kao i ostale kirurške zahvate u usnoj šupljini. Često pravilna terapija kod nekih pacijenta uključuje iskustva više doktora specijalista. Njihovom suradnjom I planiranjem možete biti sigurni da ćete dobiti najkvalitetnije rješenje.

3. Koje su najčešće usluge u Vašoj poliklinici?

U našoj poliklinici obavljamo sve stomatološke usluge, međutim naglasak ovaj put bi stavila na ugradnju zubnih implatata All on 4 metodom kao i na ugradnju zigomatičnih implatata, zahvat koji radi samo par klinika u Hrvatskoj.

4. Recite nam nešto više o metodi all on 4 i zigomatičnim implantatima

Da bi što bolje objasnili postupak All on 4 metode, potrebno je pacijenta upoznati sto su zapravo implantati i tko je kandidat za njihovu ugradnju. Zubni implantati su strukture izrađene od biokompatibilong titana nalik na vijak koji se kirurški ugrađuje u kost gornje ili/i donje čeljusti i tako „glumi“ korijen zuba koji nakon nekog vremena sraste sa kosti.
Na njih se postavljaju zubni nadomjesci, krunice ili most, čime se postiže osjećaj kao da se radi o vlastitim prirodnim zubima. Jako je važno naglasiti da su njega i održavanje ovako postavljenih novih zubi vrlo jednostavni. Peru se i čiste kao i prirodni, nema žuljanja kao kod proteze, a estetski dojam je nemjerljiv.

All on 4 metoda ili “sve na četiri” implantata je rješenje za pacijenta koji su iz nekog razloga ostali bez dijela ili svih svojih zubi. Ovom  minimalno invazivnom i sigurnom zahvatu za pacijenta doktor ugrađuje 4 implantata na mjesta gdje inače nedostaju zubi, na koje se postavlja most, tako da 4 implantata drže cijeli zubni niz. Ovo visokokvalitetno rješenje zahtijeva posebna znanja vještine i iskustvo doktora koji ga izvodi.
 
           
 
Rekli smo da se implantat ugrađuje u kost čeljusti, međutim ponekad kod pacijenata dođe do gubitka kosti, najčešće zbog dugotrajne bezubosti tj nedostatka korijena na mjestu na kojem nedostaje zub, zbog čega se implantat ne može ugraditi u čeljust. I za takve pacijente ima nade jer se u tom slučaju implantat ugrađuje izravno u jagodičnu kost. Postupak se zove Zygoma all on 4 te predstavlja jedino rješenje kod pacijenata sa gubitkom kosti. Napominjem da se ovakva vrsta zahvata izvodi u veoma malom broju poliklinika u Hrvatskoj.
 
 
5. Tko sve čini Vaš tim?

Velika samo poliklinika s 50 zaposlenih, od čega je deset doktora dentalne medicine, asistenti, administratori, zubni tehničari i ostao ljubazno osoblje. Četiri naša doktora su specijalisti, među kojima su i dva doktora znanosti iz područja oralne kirurgije, stomatološke protetike i ortodoncije. Tri naša doktora imaju status predavača na medicinskom fakultetu u Splitu, smjer dentalna medicina, te smo i nastavna baza istog fakulteta koji obrazuje buduće mlade stomatologe. Sve su to mahom mladi ljudi, svi odreda profesionalci i stručnjaci u svom poslu koji ne niti malo ne zaostaju u praćenju svjetskih trendova u stomatologiji.
 

 
6. Imate čak 10 ordinacija i laboratorij u sklopu poliklinike. Što to konkretno znači za pacijente?

Da, tako je imamo 10 ordinacija od čega su dvije kirurške sale, to upravo govori ono o čemu smo već pričali, imamo multidisciplinarni pristup pacijentu što znači da imamo stručnjake iz svi područja stomatologje. Ako ste naš pacijent, možete biti sigurni da ćete dobiti sve potrebne informacije i savjete o vašem oralnom zdravlju na jednom mjestu.
Također je jako bitno imati laboratorij u sklopu ordinacije jer kvalitetna svakodnevna komunikacija između doktora, tehničara i asistenata bitno utječe na završni rad pacijenta. Naš laboratorij opremljen je najmodernijom tehnologijom koja našim tehničarima omogućuje vrhunsku preciznost i brzinu prilikom izrade protetskih radova. Ipak, završni ljudski “touch” daju im naši tehničari i to je ono što naše radove čini tako pririrodne, a opet prepoznatljive u masi.
 

7. Osiguravate i prijevoz za otočane, koje još pogodnosti imate, a mislite da ih trebate istaknuti?

Naša želja i misija da se pacijent u našoj ordinaciji osjeća ugodno i opušteno. Za naše pacijente s otoka organiziramo besplatan prijevoz iz luke i nazad. Svjesni smo koliko je posjet zubaru ponekad traumatično iskustvo te smo željeli da se pacijent osjeća opušteno koliko je god moguće. Također, u sklopu poliklinike imamo i apartmane gdje se pacijenti nakon većih zahvata mogu odmoriti i opustiti. 

8. Želite li nešto dodati za kraj?

Dođite na besplatan pregled u našu polikliniku gdje će vas dočekati stručno i ljubazno osoblje. Posjetite naše profile na Instagramu i Facebooku, pogledajte naše radove prije i poslije i sami se uvjerite u osmijehe na zadovoljnim licima naših pacijenata. Ipak slike govore više od tisuću riječi.

OCIJENI