OCIJENI

AUTO STELLA

STRAŽA 111, 51216 VIŠKOVO

SERVIS, AUTOMEHANIKA, AUTOELEKTRIKA, POMOĆ NA CESTI, CENTRIRANJE TRAPA, MONTAŽA I BALANSIRANJE GUMA, POPRAVAK I PUNJENJE AUTOKLIMA, AUTODIJAGNOSTIKA

Punjenje i dezinfekcija klima uređaja u vozilima

Objavljeno: 9.6.2020. 18:54

Jeste li spremni na vožnju po velikim vrućinama? Vi možda jeste, no ukoliko vam klima uređaj u vozilu nije redovito punjen ni dezinficiran, sigurni smo da vaša vožnja neće biti ugodna koliko bi mogla biti.

Zašto dezinficirati klima uređaj?

Kao i na svakoj površini nevidljivoj na prvu, unutar vašeg klima uređaja se skupljaju bakterije te može biti leglo zaraze. Nije bitno koliko vam je auto čist jer vam u autopraonicama ne čiste taj dio vozila. Klima uređaj je također vrlo nespretno samostalno očistiti stoga je taj dio posla najbolje prepustit profesionalcima.

Osim što ćete se dezinfekcijom klima uređaja riješiti neugodnog mirisa koji se pojavljuje čim upalite klimu, regulacijom temperature unutar vašeg vozila možete spriječiti stvaranje vlage u automobilu te će unutrašnjost vašeg vozila nastaviti imati ugodan miris.

Koliko često treba puniti klima uređaj u vozilu?

Punjenje i dezinfekcija klima uređaja preporuča se obavljati na godišnjoj bazi te ni u kojem slučaju ne biste trebali čekati s punjenjem i dezinfekcijom više od 2 godine. Možete si zamisliti koliko se bakterija nakupi unutar vašeg klima uređaja u godinu dana, a kamoli u dvije godine. Najpametnija odluka bi vam bila razviti naviku da svako proljeće napunite i dezinficirate klima uređaj svojeg vozila.

Zašto je održavanje klima uređaja važno za zdravlje vozila?

Prljav ili prazan klima uređaj ne škodi samo vama, već i vašem vozilu. Uz činjenicu da ćete se preznojiti svaki kilometar koji pređete, neodržavani klima uređaj će tjerati motor vašeg vozila da radi jače te će trošiti više energije i goriva. U principu se neodržavanjem klima uređaja motor troši brže i intenzivnije. Naravno da je i sam klima uređaj podložan trošenju kao i svaki drugi dio vozila, tako da je ‘bolje spriječiti nego liječiti’ zlatno pravilo za klima uređaje.

Nemojte zanemarivati svoj klima uređaj i shvaćajte njegovu važnost kako ne biste nepotrebno nanosili štetu sebi ni vašem vozilu. Dođite u Auto Stella na Viškovo i unutar sat i pol će vaš klima uređaj biti kao nov!

OCIJENI