OCIJENI

Opremanje interijera: Što trebate imati na umu

Objavljeno: 4.9.2020. 10:18

Pronašli ste ili uredili idealan prostor - podovi su novi, zidovi čisti i divnih nijansi, svjetlost obasjava u idealnom omjeru, ali vrijeme je za opremanje interijera. Opremanje interijera može biti vrlo jednostavno i zanimljivo uz dobre smjernice. Donosimo vam vodič kako uspješno opremiti interijer.

Zabilježite svoje ideje
Stavite na papir svoje ideje, boje koje želite i stil koji vam odgovara. Pri istraživanju namještaja i dekoracija lako je izgubiti nit vodilju koja vas udalji od početnog cilja i zbuni pri uređenju.

Pametno izaberite namještaj
Pomno izaberite namještaj koji želite u svom prostoru. Posvetite važnost udobnosti namještaja i kvaliteti, a ne kvantiteti. I ne zaboravite, manje je više.

Uredite namještaj
Ne zaboravite da ne morate u svakom slučaju kupovati novi namještaj. Kvalitetan namještaj, ili komad namještaja kojeg se jednostavno ne želite odreći, možete odjenuti u novo ruho i dati mu novi izgled. Tapeciranjem tako možete uljepšati stolice, fotelje, kaučeve, stolove i mijenjati izgled ovisno o trendovima ili vašoj inspiraciji. Inspiraciju za tapecirani namještaj možete pronaći na linku.

Ne zaboravite na zavjese, dekore i karniše
Zavjese dodaju posebnu čar interijeru. Dočaravaju toplinu interijera i ugodu ambijenta, a toliko su praktične i privlače. Postoje različiti tipove zavjesa koje možete odabrati ovisno o interijeru koji uređujete. Tipove zavjesa možete pronaći na stranici R dekora, tvrtki specijaliziranoj za usluge šivanja i tapeciranja. U ponudi imaju zavjese i dekore, materijale za tapeciranje, spužve, tende, pergotende te outdoor tkanine. Osim toga, praksa im je izlaziti na teren i nuditi savjetovanje oko uređenja interijera te vršiti potrebnu izmjeru i montažu, što je vrlo korisno ako niste sigurni oko uređenja svog interijera.

Na kraju - posvetite se detaljima
Uz namještaj, zavjese i dekore, interijer možete obogatiti detaljima poput fotografija, slika, cvijećem ili zanimljivim rasvjetnim tijelima. Naravno, i ovdje pripazite da odjednom ne pretjerate u količini, jer ćete tokom vremena sigurno još dodati koju sitnicu i tako obogatiti interijer.

Vjerujemo da će vam uz ovih par savjeta biti lakše opremiti svoj interijer, no ako niste sigurni u sebe, bolje je da kontaktirate stručnjake poput R dekora. Ipak je stručni savjet isplativiji od rizika za loše uređenje interijera.

OCIJENI