OCIJENI

Koje su zavjese idealne za vaš dom?

Objavljeno: 3.7.2020. 15:05

Uređenje doma dosta govori o vašoj osobnosti, a detalji poput tkanina i zavjesa u domu itekako mogu utjecati na cjelokupni dojam koji želite stvoriti u svom interijeru. Odabir može biti poprilično kompliciran, pogotovo kada uočite da postoji toliko dostupnih boja, dizajna, uzoraka zavjesa koje potom trebate rasporediti u prostorije s obzirom na namjenu. Kako bi odabir bio savršeno funkcionalan i oku ugodan, mogli biste ipak malo taktički promisliti prije kupovine. Evo nekoliko savjeta o tome što vam treba biti na umu kada odlučujete kakve zavjese kupiti za koju prostoriju.

Dnevna soba
Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena i gdje je glavna funkcija zavjese da spriječi prodor svjetlosti u prostoriju ili da zaštiti od neželjenih pogleda s ulice. Zavjese za zamračivanje su dobar odabir jer ih navučemo kada su nam potrebne navečer ili tijekom jačeg sunca, a pomaknemo ih na stranu kada nam je potrebno upravo obrnuto. Za manje dnevne boravke uvijek se preporučuje staviti prozračne i neutralne boje.

Klasične zavjese su prilagodljive prostoru, a možemo ih staviti na falde, plise ili trake na uvlačenje ovisno o tome kakvo nabiranju zavjese želimo postići. S druge strane, ako volite antikni namještaj - swag zavjese su pravi odabir za vas. Izrađene su od dekora, izgledaju zaista glamurozno, a postoje i razne varijante koje možete kombinirati ovisno o dizajnu interijera.

Kuhinja
Kod odabira kuhinjskih zavjesa pazite na odabir tkanine. S obzirom na to da može postati kaotično u kuhinji s vremena na vrijeme, poželjno je imati zavjese koje se lako održavaju. I dok klasične zavjese možda nisu primjerene, rolete ili rolo zavjese bi bile idealan odabir. Osim toga – rimske odnosno paketo zavjese mogu unijeti dašak minimalizma i jednostavnosti u vašu kuhinju. Možete ih postaviti iznad prozora, na stropu ili u sam okvir prozora. U kuhinjama je takva vrsta zavjesa najpraktičnija, ali i izgledom se savršeno uklapaju. Ako vas ne brine praktičnost, već samo izgled samog prostora, uvijek možete uklopiti neke zavjese sa slatkim uzorkom koji će podići cijeli dojam prostorije.

Spavaća soba
Kada birate zavjese za spavaću sobu razmislite jeste li jutarnji tip osobe. Ako niste, bilo bi dobro staviti mračnije zavjese ili venecijanere kako bi zadržali silnu jutarnju svjetlost koja bi mogla prekinuti vaš san. Malo deblje i tamnije zavjese bi bile dobar izbor koje držite preko dana pored prozora s obzirom na to da većinom ne boravite toliko puno u spavaćoj sobi preko dana. Ako se radi o manjoj sobi, uvijek je preporuka birati svjetlije i neutralnije tonove kako ne bi previše zatvorili cijeli prostor.

Kućni ured
Venecijaneri i rolo zavjese su funkcionalne za uređenje kućnog ureda jer uvijek možete kontrolirati količinu svjetlosti. Jednostavno je rukovanje, lako se održavaju, a rolo zavjese propuštaju od 2-15% svjetla kada su posve spuštene preko prozora. Ima raznih uzoraka i boja što vam dopušta da se poigrate s ovakvim detaljima i osvježite uredski prostor. Lijepi detalji mogu povećati vašu produktivnost i samu želju za radom u takvom prostoru.
Ako ste još uvijek u nedoumici, stručnjaci za tkanine i uzorke iz ‘R dekor’ firme su spremni pomoći. Posjetite ih u Rijeci na adresi R. Boškovića 13 i uvjerite se sami u kvalitetu ponude tkanina i zavjesa koje mogu upotpuniti vaš dom i uredite si dom bez pogreške.

OCIJENI