OCIJENI

Računovodstvo, revizija i sudsko vještačenje iz područja financija za uspješno poduzetništvo

Objavljeno: 14.10.2020. 15:28

Mnogo kvaliteta čini uspješnog poduzetnika. On je marljiv, pun ideja, pošten, uporan i željan uspjeha. No, uz svu motivaciju, teško je voditi uspješan posao ako nemate osnovna znanja iz područja potrebna za poslovanje, a koja su zakonski obvezna.

Ovdje govorimo o računovodstvu. Računovodstvo je neophodan dio uspješnog poslovanja iz razloga što se u sklopu računovodstva prikupljaju financijske informacije zbog donošenja poslovnih odluka. Računovodstvo uključuje knjigovodstvo, planiranje, kontrolu, analizu i informiranje.

Dakle, to je disciplina koja se bavi zapisom svih financijskih transakcija unutar jednog poduzeća. Uvid u jasne financije je jako važno kako biste mogli upravljati poduzećem, ali i kako bi vaše poslovanje bilo u skladu sa zakonom. Kako ne biste imali problema ni brige oko računovodstva, važno je obratiti se pouzdanom računovodstvu s kvalitetnom uslugom.

Revizija se pak odnosi na ispitivanje točnosti, vjerodostojnosti i zakonitosti financijskih izvještaja, odnosno poslovanja poduzeća. Da bi osoba mogla uspješno provesti reviziju, mora biti ovlaštena certifikatom. Primjerice, u tvrtki Eking, tim ovlaštenih revizora imaju certifikat Hrvatske udruge revizora. Revizija se prvenstveno vrši zbog zaštite vlasničkih interesa, no revizija se često može provesti i zbog zahtjeva države, banke, investitora i drugih subjekata koji su zainteresirani za praćenje svojih investicija.

Treće, ali ne manje važno financijsko područje s kojim biste se trebali upoznati, jest sudsko vještačenje iz područja financija. Sudsko vještačenje odnosi se na pomoć stranci ili sudu oko informacija za koje sud ili stranka nemaju dovoljno znanja.

Stoga, kod vođenja poslovanja vam je svakako preporučljivo koristiti usluge tvrtke koja je upoznata i s računovodstvom, i s revizijom, i sa sudskim vještačenjem iz područja financija. Već spomenuta tvrtka Eking, ističe se svojim profesionalnim uslugama i podrškom brojnim uspješnim poduzetnicima, a nude i uslugu poreznog savjetovanja. Angažiranjem tvrtke poput Ekinga, nećete imati brige oko financijskih pitanja, već ćete se moći posvetiti ispunjavanju svojih ideja i snova.

OCIJENI