OCIJENI

Kako revizija može pomoći vašem poslovanju

Objavljeno: 29.10.2018. 14:35

Revizija je postupak ispitivanja valjanosti, potpunosti, vjerodostojnosti i zakonitosti određenih podataka i procesa unutar poduzeća. Ne zvuči zabavno poput izleta u prirodu, zar ne? No, nemojte dozvoliti iskustva vaših kolega, prijatelja ili poznanika utječu na vaše mišljenje, revizija može biti iznimno korisna za svaki oblik poslovanja. Dapače, obavljanje revizije trebalo bi biti u interesu vlasnika poduzeća kako bi se dokazali kredibilitet i transparentnost kompanije. Reviziju su dužne napraviti sve kompanije čiji godišnji prihodi prelaze 30 000 000,00 kn, dionička društva, osiguravajuća društva i slični oblici poslovanja, no to ne znači da bi vlasnici manjih kompanija trebali smatrati reviziju kao obavezu, već kao priliku i prednost.

Ako ste sigurni u legitimnost vašem poslovanja i vjerujete u kvalitetu istog, ne biste trebali reviziju smatrati problemom. Revizija se vrši primarno s ciljem zaštite vlasničkih interesa. Nakon odrađene revizije, vlasnik kompanije dobiva revizorski izvještaj, dokument iznimno koristan za daljnje poslovanje. Kad kažemo da je korisno, ne mislimo da vam lijepo izgledati na uredskom zidu, nego zato što investitori i banke prije daju kredit ako imate navedeni izvještaj jer imaju bolji uvid u kvalitetu vašeg poslovanja.


Ako se odlučite na taj poslovni pothvat, morat ćete paziti kome dajete da vam napravi reviziju. Podaci i rezultati vašeg poslovanja nisu šala, nažalost postoje načini da se takve informacije iskoriste protiv vas, tako da morate biti veoma oprezni u biranju revizora. Reviziju smiju vršiti isključivo ovlašteni revizori, s certifikatom Komore za zvanje ovlaštenog revizora, koji također mora biti upisan u registar ovlaštenih revizora koji se vodi u navedenoj Komori.

Mi smo tvrtka Eking d.o.o., na tržištu smo još od 1993. Godine i cilj nam je pružati najkvalitetnije usluge revizije, računovodstva i poreznog savjetovanja. Ono što naše revizore čini specifičnima je certifikat Hrvatske udruge revizora u izdanim u suradnji s “Institutom ovlaštenih računovođa Engleske i Walesa (ICAEW)”. Osim Hrvatske, aktivni smo i u inozemstvu, a svoje usluge također nudimo na engleskom i talijanskom jeziku. Ako imate potrebu za računovodstvom, revizorskim uslugama ili poreznim savjetovanjem, javite nam se na broj 051/626 224 jer mi smo kompanija koja prepoznaje kvalitetu, dozvolite nam da je u vaše ime prikažemo svijetu.

OCIJENI