OCIJENI

Kako računovodstveni i porezni konzalting mogu pomoći vašoj firmi?

Objavljeno: 16.11.2021. 13:21

Vođenje nekog poslovanja može biti vrlo teško i zamorno, pogotovo kada je riječ o računovodstvu i porezima. U današnjem svijetu, promjene u oporezivanju te druge zakonske promjene vrlo su česte, stoga je ljudima koji ne razumiju taj proces teško pratiti promjene. U tom trenutku, pomoć možete potražiti u sklopu računovodstvenog i poreznog konzaltinga što može uvelike pomoći u uspješnom i produktivnom vođenju poslovanja. 

Porezni konzalting

Porezno savjetovanje ili porezni konzalting vrsta je usluga koja kombinira inovativnost s temeljitom analizom poreznih pitanja. Porezni konzalting ima multidisciplinarni pristup te zajedno s klijentima nastoji pronaći optimalno rješenje.

Glavni cilj tvrtke koja pruža porezni konzalting je osigurati svojim klijentima detaljne, pravovremene i korisne savjete koji se odnose na obračunavanja, plaćanja i prijavljivanja poreza ili drugih javnih davanja.

U porezni konzalting spada širok spektar usluga poput: pomoć pri izradi porezne prijave, izrada poreznih uvida i pregleda kako bi se utvrdila pravilnost vođenja poreznih i drugih vrsta evidencija, definiranja poreznih rizika i davanje prijedloga za njihovo smanjenje…

Jedna od najčešćih usluga tvrtki koje se bave poreznim konzaltingom je davanje odgovora na pitanja porezne problematike, a na koja je teško pronaći odgovor. Kako iskoristiti porezne olakšice, poticaje i oslobođenja te potpuno zakonito ostvariti puni iznos porezne uštede samo su neki od savjeta koje vam ovakve tvrtke mogu dati.

Nakon uvida u trenutno stanje poslovanja, tvrtka koja se bavi konzaltingom može vam pomoći da unutar zakonskih okvira maksimalno smanjite poreznu osnovicu i obveze. Isto tako, porezni konzalting služi kao pomoć pri optimalnom strukturiranju poslovanja.

Računovodstveni konzalting   

Budući da je računovodstvo neophodan dio uspješnog poslovanja vrlo često je tvrtkama potreban i računovodstveni konzalting. Računovodstvo je disciplina koja se bavi zapisom svih financijskih transakcija unutar jednog poduzeća, a uključuje knjigovodstvo, planiranje, kontrolu, analizu i informiranje.

Velik broj tvrtki koje se nađu pred novim poslovnim događajem ili novom investicijom potraže pomoći od tvrtki koje se bave računovodstvenim konzaltingom, kako bi im pomogle da na najbolji financijske i računovodstveni način odradite taj poslovni događaj te kako da pritom ostvarite određenu poreznu uštedu.

Računovodstveni konzalting služi i kao pomoć u razumijevanju poreznih propisa, upravljanju računovodstvenim sustavom te za savjetovanje poduzetnika i predlaganje optimalnih računovodstvenih rješenja. Osim toga, jedna od glavnih aktivnosti im je i izrada periodičnih internih izvještaja (mjesečni, kvartalni, godišnji).

Valja imati na umu da svaka tvrtka osim što bi trebala angažirati neku tvrtku za računovodstveni i porezni konzalting, trebala bi i angažirati tvrtku koja se bavi revizijom.

Revizija se odnosi na ispitivanje točnosti, vjerodostojnosti i zakonitosti financijskih izvještaja, odnosno poslovanja poduzeća. Da bi se revizija mogla uspješno provesti, tvrtka koja ju obavlja mora biti ovlaštena certifikatom. Revizija se prvenstveno vrši zbog zaštite vlasničkih interesa, no može se provesti i na zahtjeva države, banke, investitora i drugih koji su zainteresirani za praćenje svojih investicija.

Ako je vašem poslovanju potreban računovodstveni ili porezni konzalting nećete pogriješiti ako odaberete li tvrtku Eking. Njihove visokokvalitetne usluge računovodstva, revizije i poreznog savjetovanja, te bogato iskustvo i stručni djelatnici učinit će vaše poslovanje boljim, efikasnijim i manje stresnim. 

Isto tako, tvrtka Eking  bavi se revizijom te posjeduju certifikat udruge revizora.

Više informacija možete pronaći na web stranici


OCIJENI