OCIJENI

BRAVO strojevi: 5 savjeta za uspješnu proizvodnju sladoleda

Objavljeno: 19.10.2020. 13:10

Iako su ljetni dani iza nas, sladoled je poslastica koju uvijek rado konzumiraju i djeca i odrasli neovisno o godišnjem dobu. Postoje osobe koje radije konzumiraju voćne okuse dok oni drugi više vole mliječne varijante, u koju god skupinu pripadate najvažnije je da je sladoled napravljen kvalitetno te da su sastojci kvalitetni i ukusni.

No osim samih sastojaka, vrlo je važno na koji način spravljate ovu poslasticu te jesu li strojevi pravilno održavani i servisirani. S obzirom na to da je konkurencija u slastičarskoj industriji velika, svaki od ovih čimbenika jednako je važan kako bi postigli uspjeh i zadovoljili i najzahtjevnija nepca svojih kupaca. U nastavku vam donosimo 5 savjeta kako da postignete bogati i puni okus sladoleda o kojem će svi pričati i ponovno mu se vraćati.

1. Dobra baza je ključ uspjeha

Kao što smo već naglasili, okusi sladoleda mogu biti različiti. Koji god okus proizvodite, ono što je zajedničko svima je njihova baza. Upravo baza pruža kremastu teksturu i bogati okus. Razlikujemo mliječnu bazu koja se proizvodi procesom pasterizacije i pruža svilenkastu teksturu mliječnim aromama. Voćne baze druga su vrsta koju nije potrebno pasterizirati te se najčešće miješaju sa šlagom ili mlijekom. Voćni sladoledi trebaju biti osvježavajući tako da je voćna baza prozračna i rjeđa.

2. Ispravno rukovanje aparatima za proizvodnju

Drugi važan segment uspješne proizvodnje sladoleda je detaljna edukacija o ispravnom rukovanju i pridržavanje uputstva za uporabu. Aparat za izradu sladoleda nije težak za korištenje, ali svakako zahtjeva oprez. Redovito servisirajte svoje aparate u proizvodnji te ukoliko zamijetite bilo kakvu neuobičajenu reakciju tokom rukovanja odmah, nazovite svog servisera kako bi kvar mogao biti uklonjen u najkraćem mogućem roku. A ako se spremate kupiti novi aparat, posavjetujte se s ovlaštenim prodavačem kako bi odabrali onaj najkvalitetniji po najboljoj cijeni.

3. Čišćenje i dezinfekcija nakon procesa izrade

Ugostiteljska branša oduvijek je pod velikim povećalom sanitarnih institucija, i svaki vaš pokret u kuhinji mora se odvijati s velikim oprezom kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Koliko zbog zdravstvenih razloga toliko i zbog kvalitete samog proizvoda, čistite i dezinficirajte uređaje redovito.

4. Pravilno doziranje i provjerena receptura

Neke slastičarnice svoj uspjeh prepisuju odličnoj recepturi koja se prenosi s koljena na koljeno. Pronađite svoj idealni recept i proizvođača koji nudi kvalitetne arome. Važno je isto tako naglasiti da se pridržavate pripisanog doziranja na ambalažama proizvoda. Ako smatrate da okus nije zadovoljavajući, promijenite proizvođača okusa, nemojte na svoju ruku stavljati velike količine koje nisu propisane u uputama. 

5. Lijep vizualni dojam

Nije novost da prvo jedu oči, a onda usta, zato lijepo i uredno dekorirajte sladoled, držite kadice urednima i neka svi vaši ukrasi budu jestivi.
Sada ste otkrili koji su to čimbenici koji uvelike utječu na uspjeh u proizvodnji ove slastice kojoj rijetko tko može odoljeti. Uz navedeno bitan je i prodavač koji će uputiti veseli osmijeh kupcima. Ako se namjeravate okušati u proizvodnji i potreba van je kvalitetna uređaj ili već imate svoju slastičarnicu i tražite pouzdanog servisera ELEKTROSERVIS RH FRIGO & CAFFE BAR CENTAR vam stoji na raspolaganju. Imaju dugogodišnje iskustvo s BRAVO strojevima za proizvodnju sladoleda te omogućuju prodaju, servis i rezervne dijelove, što znači da na jednom mjestu imate kompletno znanje o strojevima za uspješnu proizvodnju sladoleda.

OCIJENI