OCIJENI

Kako je digitalni tisak unaprijedio industriju

Objavljeno: 17.8.2020. 11:52

Danas je svijet digitalnog tiska otvoren za sve, od pojedinca kod kuće koji želi tiskati fotografije, pa sve do vrhunskih korporacija. Kako se poboljšala cjelokupna kvaliteta ispisa, mogućnosti koje je otvorila tehnika digitalnog tiska postale su sve mnogobrojnije, a koje uvelike unapređuju industriju. U nastavku ćemo navesti neke od njih:

Brži ispis

Digitalni ispis poboljšao je industriju u smislu postizanja brzih rezultata. Ako vam je potreban tisak u žurbi, digitalna ispis je najbolja opcija. Nema dodatnog podešavanja, a kvaliteta ispisa se ne mijenja zbog velike brzine ispisa. Digitalni tisak je odličan izbor i kad vam treba tisak “na veliko”  u kratkom roku.

Napredna kvaliteta ispisa

Digitalni tisak idealno rješenje za ispis za sve. Napredniji je od litografskog tiska i daleko je najlakši način za tiskanje slika po vašem izboru.

Svestrane metode tiskanja

Najbolja strana digitalnog tiska je njegova svestranost. Sliku, tekst ili gotovo sve drugo možete ispisati na različite površine. To uključuje materijale poput keramike, metala ili ispisa na platnu.

Vrijednost za novac

Metode digitalnog ispisa nude veliku vrijednost za novac. Potrebno vam je manje tinte, manje vremena i kao rezultat toga na kraju plaćate puno manje za svoje potrebe tiskanja. Digitalni pisači tijekom godina također su snizili cijenu i kompaktniji su nego ikad prije.

Šira paleta boja

Danas potrošači mogu birati više boja nego ikad prije. Uz tako bogatu paletu boja, tvrtke i pojedinci sada mogu stvoriti uistinu personaliziranu sliku koja odražava njihovu marku ili jednostavno sliku koja je prava personifikacija voljene osobe. Pantone sam nudi nevjerojatnih 1.867 opcija boja.

Interaktivni projekti

Napredne tehnike, poput upotrebe termo boja, mogu oživiti vaše dizajnerske ideje na potpuno novi način. Ispis interaktivnih QR kodova također je zanimljiva ideja.

U skladu sa svime, zanatske vještine i u ovom području su i dalje važne. Kad je riječ o svijetu digitalnog tiska, pojedinac koji stoji iza dizajna ili fotografije izrazito je važan. Tehnologija je možda prešla dug put, ali bez potrebnih vještina nećete dobiti željenu sliku. Mnoge tvrtke danas nude online vodiče i detaljne vodiče kada je riječ o dizajniranju i ispisu odabrane slike na materijal koji odaberete. Međutim pravi stručnjaci i dalje su najbolji način da dobijete najbolje rezultate u tisku vaše fotografije ili dizajna. Zato se s povjerenjem obratite u ArTex, gdje osim usluge tiska nude i usluge  visokokvalitetnog strojnog veza na sve vrste tekstila, printaju visokokvalitetne tapete za interijer, te oslikavaju vozila.

OCIJENI