OCIJENI

Koju vrstu pedikure odabrati?

Objavljeno: 30.6.2020. 9:25

Nastupom toplijeg vremena i nošenjem otvorene obuće, dolazi do sve veće potrebe za pedikurom. Razlog tome je najčešće to što stopala i nokti na njima ne izgledaju estetski najprivlačnije nakon dugog zimskog perioda tijekom kojeg je koža dosta isušena i ispucala. No, iako je popularnija ljeti, pedikura je zapravo uvijek “in”, ponajprije zbog lakšeg održavanja estetike noktiju.

S obzirom na temeljitost tretmana koja ovisi o stanju vaših stopala, razlikujemo estetsku, klasičnu te medicinsku pedikuru.

Estetska pedikura uključuje kupku u kojoj se noge ostavljaju oko 10-ak minuta kako bi koža omekšala. Nakon toga slijedi pregled stopala te odstranjivanje manjih zadebljanja na koži. Zatim se obrađuju nokti te se lakiraju i na kraju se stopala njeguju hranjivom kremom. Estetska pedikura stoga je idealna za osobe koje nemaju nekih većih zadebljanja na koži, poput kurjeg oka, jako ispucalu kože ili primjerice urasle nokte.

Nadalje, za osobe starije dobi koje imaju problema sa zadebljanom kožom i ispucalom stopala odličan izbor je klasična pedikura koja također uključuje kupku i pregled stopala te uklanjanje zadebljane kože. Nakon toga se obrađuje kutikula i kožica te se nokti oblikuju po želji. Na kraju se nanosi krema na stopala te slijedi opuštajuća masaža.

Medicinska pedikura podrazumijeva također namakanje nogu u kupki, pregled stopala te uklanjanje zadebljane kože. Ono što ju čini posebnom je to što se ovom metodom tretiraju urasli nokti i kurje oči, gljivice i sl. Nakon tog koraka slijedi oblikovanje noktiju te njega stopala odgovarajućim proizvodima (hranjiva krema, antibiotska krema za gljivice, kapi protiv uraslih noktiju i sl.).

Ono na što je posebno potrebno obratiti pažnju pri odabiru pedikera je zadovoljava li njegov salon propisane higijenske uvjete, te provodi li se redovita dezinfekcija i sterilizacija instrumenata za rad.

Ako želite nježna i mekana stopala poput svile, te lijepe i uredne nokte na nogama, upravo je Kozmetički salon Kaori idealan i pouzdan izbor. Nakon spa pedikure s aromatičnom kupkom i pilingom, ponosno ćete prošetati vaša stopala u ljetnoj obući.

OCIJENI