OCIJENI

Uljepšajte svoj dom svježim cvijećem iz Salona Cvijeća Val

Objavljeno: 26.4.2022. 15:32

Nakon duge i hladne zime uzgajanje cvijeća može biti veliki užitak jer nam daje malo boje i svježine u domu ili vrtu. U tekstu koji slijedi donosimo vam nekoliko naših najpopularnijih vrsta proljetnog cvijeća kojima možete uljepšati svoj dom. Uz toliko izbora, sigurni smo da će te naći nešto što će vam se svidjeti. 

Britanski zvonci 

Čim ugledate britanske zvonce kako prekrivaju livade, travnjake i šume s ugodnim plavim, ljubičastim i rozim bojama znate da je zima gotova. Sa svojim prekrasnim cvjetovima i stabljikama mogu narasti preko 30 centimetara. Najbolje rastu na sjenovitim i vlažnim područjima, ali i na sunčanim mjestima. 

Proljetni šafran

Jedno od najranijeg cvijeća koje se pojavljuje svake godine. Šafrani ponekad cvatu i tamo gdje je ostalo još malo snijega na tlu. Imaju oblik poput dragulja i mogu se naći u nijansama žute, bijele, ljubičaste i roze boje. Veličina im varira, ali su obično manji. Rastu najbolje na suncu, no isto tako i u polusjeni.

Narcisi

Zbog svojih veselih svjetložutih, narančastih i bijelih cvjetova, narcisi su jedni od najomiljenijih biljaka koje se pojavljuju u vrijeme proljeća. Najbolje rastu na područjima s puno sunca ili u polusjeni. Trebat će te ih posaditi u jesen kako bi mogli uživati u njihovoj ljepoti u proljeće. 

Tulipani

Tulipani su još jedni od favorita među proljetnim cvijećem, donoseći radost mnogima s cijelom paletom duginih boja. Dobro rastu na suncu i dolaze u mnogo varijanti, što ih čini jako privlačnima za sadnju. 

Jorgovani 

Sa svojim slatkim i snažnim mirisom i delikatnim cvjetovima u mnogo nijansa ljubičaste, jorgovani su popularne grmolike biljke. Cvatu u rano proljeće i to najbolje na jakoj svjetlosti. 

Maćuhice

Maćuhice dolaze u raznim bojama i poznate su kao izdržljive biljke koje uspijevaju u hladnije vrijeme. Ovo ih čini idealnim izborom za držanje u posudicama na prozorima u rano proljeće. Najbolje rastu na jakoj svjetlosti ili polusjeni.

Rododendron

Omiljeni zbog svojih jarkih boja i raznolikih oblika, rododendroni (azaleje) su dobro poznati ukrasni grmovi. Mogu se naći u raznim bojama, uključujući rozu, bijelu, narančastu, žutu i ljubičastu. Rastu dobro u polusjeni i na svjetlu. Zato što rastu kao grmovi može potrajati nekoliko godina da se pojavi prvi cvat i da dosegnu svoju punu veličinu. 

Judino drvo

Oduševljavajući svakog prolaznika s prekrasnim nijansama roze, judino drvo je pravi užitak za oči u rano proljeće. Obično cvate krajem ožujka, kad mali pupoljci i skupine cvjetova počnu nicati na grančicama, ukrašavajući biljku jarkim bojama gdje god pogledate. Najbolje rastu u polusjeni i na jakoj svjetlosti. 

Ako ste nakon ovog članka dobili jaku želju da otrčite u prvu cvjećarnu i nabavite šarolike cvjetove za svoj dom, otrčite u Salon cvijeća Val koji nudi bogati izbor cvijeća. Njihov kreativan tim ostvaruje izvrsne rezultate već dugi niz godina jer s posebnom pažnjom i ljubavlju stvara predivne cvjetne aranžmane. To prepoznaju i njihove klijentice i klijenti koji se uvijek vraćaju na njihovu adresu. Nalaze se na adresi Matije Gupca 17b u Rijeci, a kako ih još možete kontaktirati pogledajte na profilu.

OCIJENI