OCIJENI

Kako cvijeće utječe na ljudsko raspoloženje?

Objavljeno: 14.6.2022. 12:43

Cvijeće osim olakšavanja stresa može na različite načine utjecati na ljudsko raspoloženje o čemu više možete pročitati u nastavku članka. 

Boje atraktivne za vaše oči  

Jeste li ikad primijetili koliko brzo jedan prekrasan buket cvijeća privuče vašu pozornost? Razlog ovog instantnog privlačenja je boja. Različite boja cvijeća u ljudima bude razne emocije. Bilo da volite više jednobojno ili šareno cvijeće, sve te boje privuku vašu pažnju i automatski povećavaju vašu razinu sreće.

Pozitivne misli

Razna istraživanja pokazuju da će slatki miris cvijeća stimulirati pozitivne misli u glavi ljudi. Kad god osjetite miris cvijeća u stanju ste u sekundi zaboraviti na negativne misli i prebaciti fokus samo na pozitivno. Pozitivne misli znače i veću produktivnost te veće zadovoljstvo u svemu što radite. 

Ekstremna sreća

Znanstveno je dokazano da lijepi cvjetni aranžmani stimuliraju sreću u ljudi. To je jedan od razloga zašto se cvijeće poklanja za rođendane, godišnjice i bilo koje druge važne prigode. Samo s jednim cvijetom možete nekome popraviti cijeli dan i učiniti da se osjeća voljenim. 

Pomaže u liječenju 

Cvijeće pročišćava zrak u svom okruženju što je čest razlog zašto se u bolnicama uvijek negdje drži svježe cvijeće. Također pomaže da pacijenti imaju manje problema s disanjem.  

Fokus na koncentraciju 

Postoje brojna istraživanja koja su pokazala da studenti koji provode svoje vrijeme u okruženju punom cvijeća imaju veću koncentraciju od studenata koji to ne rade. Zato nije ni slučajnost da je cvijeće krasi mnoge prostorije raznih škola i fakulteta.

Osnažuje društvene veze

Osim navedenih emocionalnih učinaka, cvijeće može učvrstiti povezanost između vas i vama drage osobe. Cvijećem možete izraziti svoje povjerenje, ljubav,ispriku i još puno drugih emocija.

Salon cvijeća Val nudi bogati izbor cvijeća, bilo da tražite cvijeće za dom, vrt, neke posebne prigode ili svadbe. Njihov kreativan tim ostvaruje izvrsne rezultate već dugi niz godina jer s posebnom pažnjom i ljubavlju stvara predivne cvjetne aranžmane. To prepoznaju i njihove klijentice i klijenti koji se uvijek vraćaju na njihovu adresu. Nalaze se na adresi Matije Gupca 17b u Rijeci, a kako ih još možete kontaktirati pogledajte na web stranici.

OCIJENI