OCIJENI

Pizze iz krušne peći

Objavljeno: 27.6.2019. 13:39

Jeste li znali da povijest pizze seže čak iz doba antike? Kulturno i etnografsko porijeklo pizze potječe od različitih naroda koji su na svoje krušne pogačice i lepinje počeli stavljati nadjeve međutim pravi početak pizze kakvu danas poznajemo smatra se 18. stoljeće. Najpoznatija pizza Margherita dobila je ime po kraljici Margareti koja je bila oduševljena kada joj je pizzu napravio pizza majstor Raffaele Esposito.Pizze su danas najčešći izbor brze hrane u skoro cijelom svijetu. Pizze možete pronaći na gotovo svakom uglu; u pekarnicama, u restoranima i u uličnim lokalima. Možete pronaći gotove zamrznute pizze u raznim dućanima koje samo trebate staviti u pećnicu i imate gotov ručak. Ponekad, kad uhvatite višak vremena, pizzu radite doma u dobrom društvu. Kada pak nemate vremena onda naručite pizzu preko dostave jer je ipak najbolje pojesti jelo pravih pizza majstora.

Pizze vole djeca, vole odrasli, pa čak i starije generacije. To je postalo univerzalno jelo koje se prodaje u raznim gradovima  napravljeno na bezbroj različitih načina s bezbroj različitih začina i bezbroj različitih kombinacija. O pizzama su čak pisane i pjesme!Međutim pizze iz prave krušne peći su jedna sasvim druga priča! Sjećate li se zadnjeg puta kada ste osjetili hrskavost korice i pravu sočnost svježih sastojaka? Onaj osjećaj sreće i radosti koji vas puni iznutra pri svakom sljedećem zalogaju?

Kod nas možete pronaći široki izbor najfinijih pizza iz naše krušne peći. Pravi gurmani prepoznaju miris i kvalitetu te dolaze kod nas na odličnu hranu u lijepom okruženju. Za svakoga imamo ono što mu srce želi. Za one klasične imamo izbor osnovnih pizza dok za one s avanturističkim duhom koji žele nešto posebnije imamo pizze s plodovima mora te pizze s ananasom!

Sjetite nas se sljedeći puta kada poželite pizzu jer su pizze iz krušne peći najbolje pizze! Potražite nas na adresi Ispod sv. Lovre 2b u Splitu!

OCIJENI