OCIJENI

Vodeća firma za projektiranje i konstrukciju bijelog stropa

Objavljeno: 27.5.2022. 15:12

U potrazi za kvalitetnom gradnjom, mnogi posežu za bijelim stropom. Bijeli strop je konstrukcija koja se koristi za gradnju međukatnih konstrukcija, ravnih i kosih krovnih ploča i stubišta. Osim navedenog, također se koristi prilikom rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja objekata. 


Koji su dijelovi bijelog stropa?

Bijeli strop ima nekoliko gotovih dijelova koji se onda slažu i tako čine izrazito stabilnu konstrukciju. Glavni dijelovi su gredica, ležajnica, stropni blokovi, glavno rebro, poprečno rebro, mikro beton i tankoslojni mort. Dijelovi se, nakon slaganja, dodatno učvršćuju na mjestima dodira stropa s vijencima, stupovima i ostalim nosačima.


Kako se postavlja bijeli strop?

  1. Postavljanje bijelog stropa započinje postavljanjem gredica te redom blokova ili ležajnica između njih. 

  2. Nakon što su postavljene osnovne gredice, postavljaju se podupore koje preuzimaju 50% tereta i tako osiguravaju veću stabilnost. Ostatak tereta nose zidovi. 

  3. Između gredica ostaje praznog prostora koji se popunjava stropnim blokom kojeg je potrebno ispravno montirati kako bi se u potpunosti iskoristila njegova nosivost. Svakih 4 ili 5 blokova se postavlja ležajnica (osim ako nije projektom određeno drugačije). 

  4. Na tako postavljenu konstrukciju, armiraju se poprečna rebra.

  5. Oko postavljene armature, prazan prostor oko armature se popunjava ugradnjom mikro betona koji služi kao zaštita. Izlijevanjem betona, on se sam raspoređuje i tako stvara čvrstu konstrukciju. 

  6. Na sve to se, stavlja se tankoslojni mort koji onda popunjava sljubnice među blokovima.

  7. Posljednji korak je ugradnja termoizolacije te postavljanje letvi. U ovom koraku ugrađuje se i hidroizolacija na koju se stavljaju letve koje služe kao nosači crijepa. Na bijeli strop može se postaviti žbuka. 


Koje su prednosti bijelog stropa?

Bijeli strop duguje svoju popularnost upravo brojnim prednostima koje su se pokazale kao dugoročne investicije u kvalitetu gradnje. On manje opterećuje druge dijelove konstrukcije jer je izrazito lagan čime podnosi puno više drugog korisnog opterećenja (jer ne mora ''nositi i vlastitu težinu''). Njegova čvrsta i stabilna konstrukcija čini ga veoma otpornim na potrese. Osim toga, otporan je na vlagu i na požar. Bijeli strop ima nosivu konstrukciju koja ima najbolju toplinsku izolaciju. 

Sve ove prednosti možete dobiti jako brzo jer je ugradnja bijelog stropa čista i jednostavna što skraćuje vrijeme gradnje. Također, materijal je polivalentan što znači da možete koristiti iste elemente za krov, međukatnu konstrukciju i stepenište. A dodatna prednost mu je svakako prilagodljivost koja se očitava u mogućnosti izrade raznih površina – gredice se proizvode po mjeri za svaki objekt. 

Cjenovno gledano, bijeli strop je povoljna varijanta zbog manje ljudskog rada, kao i nepostojećih troškova koje druge konstrukcije imaju (na primjer, nema troškova oplate, podupiranja ili betona). 

Gledamo li ekološku stranu gradnje, bijeli strop je ekološki potpuno prihvatljiv jer štedi sirovine i energiju te je blagotvoran za okolinu. 


Gdje možete kupiti materijal za konstrukciju "bijeli strop"?

Tvrtka BIJELI DOM specijalizirana je tvrtka za projektiranje i prodaju bijelog stropa diljem Lijepe Naše. Na usluzi su Vam tijekom cijelog procesa, od projektiranja pa sve do završetka radova pružajući tehničku podršku izvođačima radova.

Bijeli strop je poznat kao jednostavno i optimalno rješenje za gradnju, stoga Bijeli Dom nudi izbalansirano rješenje koje će odgovarati upravo vašem projektu i tako doći do zadovoljenje ekoloških (i vaših) standarda.


OCIJENI