OCIJENI

Prewedding photoshoot - 3 ideje koje možete uzeti u obzir

Objavljeno: 6.2.2023. 8:38

Prewedding photoshoot je fotografiranje budućih mladenaca, za koje se često odabire određeni stil ili tema. Iako prewedding photoshoot u Hrvatskoj možda još nije toliko popularan, to se polako mijenja. Sve više budućih mladenaca prepušta se u ruke profesionalnih fotografa i prije samog dana vjenčanja. Nekoliko prednosti ovakvog fotografiranja su:

·        Pomaže vam da bolje upoznate fotografa

Fotografiranje nekoliko mjeseci prije vjenčanja pomaže parovima da bolje upoznaju fotografa i njegov način rada. Fotografu ovo omogućuje da pronađe kut snimanja koji vam najviše laska kako bi fotografije ispale baš onako kako priželjkujete. Sve ovo će vam pomoći da na dan vjenčanja budete opušteni i spontani pred objektivom.

·        Pomaže otkriti koji stil fotografiranja vam najbolje odgovara

Za dobru fotografiju više nije dovoljno samo nasmiješiti se pred objektivom. Uz alate moderne fotografije i malo mašte fotografa, moguće je kreirati pravu malu bajku. Postoje razni stilovi fotkanja koje možete isprobati, a to će vam omogućiti da pronađete onaj koji vam se najviše sviđa.

·        Više fotografija znači i više uspomena

Sigurni smo da ćete ove fotografije, kao i one svadbene, rado pokazivati obitelji i prijateljima. Album s fotografijama rado ćete listati vi, a možda kasnije i vaša djeca i unuci. Osim toga, ove fotke mogu biti savršeni ukras vašeg doma. Mnogi mladenci se odlučuju svoju zajedničku fotografiju staviti i na pozivnice za svadbu.

Pitate se koju temu odabrati za vaš prewedding photoshoot? Izbor je zapravo neograničen, no mi vam donosimo 3 romantične ideje:

1.      Silueta-fotografije

Igra sjene i svjetlosti savršena je u stvaranju romantičnih fotografija. Zamislite prizor vas i voljene osobe, zagrljenih ispod zalaska sunca na obali. Ako se pravilno poigra sa svjetlosti i načinom snimanja, fotograf će stvoriti prizor dviju silueta. Ovakva fotografija izgledat će iznimno romantično, zar ne?

2.      Retro fotografije

Volite stare hollywoodske filmove? Onda će vam se sigurno svidjeti fotografije u retro stilu. Crno-bijele fotografije zaista djeluju neobično romantično, a uz pravu odjeću i frizure, malo mašte i vještog fotografa, možete rekreirati scenu iz vašeg omiljenog filma. Pokažite svima vašu filmsku ljubavnu priču!

3.      Fotografije uz vozilo

Jedni od „rekvizita“ koji se često koriste pri fotografiranju budućih mladenaca su automobili. Ako posjedujete ili ste u mogućnosti unajmiti vintage automobil, fotografija će biti još posebnija. Naravno, fotografije će biti sentimentalnije ako je na njima vaš prvi zajednički automobil. Osim automobila, mladenci se ponekad odlučuju za fotografije koje uključuju prijevozno sredstvo na dva kotača – bicikl. Sigurno ste vidjeli scene u filmovima, kao i fotografije koje uključuju zaljubljeni par i bicikl, a još bolje ako se radi o starinskom biciklu. Svako vozilo se može ukrasiti tako da pristaje uz željenu temu ili vašu odjeću, što će fotografije učiniti još ljepšima.

Za koju god se temu odlučili, ono što je ključno jest dobar fotograf. Iskusan fotograf zna koje će poze, kutovi i stilovi fotkanja stvoriti željeni dojam i na prvu običnu fotografiju, pretvoriti u romantičnu priču o vašoj vezi. Za savršene prewedding fotografije, posjetite foto studio Foto Dalmacija! Njihovi ljubazni fotografi saslušat će vaše želje i dati sve od sebe da vam stvore uspomene kakve zaslužujete.

OCIJENI