OCIJENI

5 pitanja koja morate pitati svog fotografa za vjenčanje

Objavljeno: 6.2.2023. 8:34

Dan vjenčanja smatra se najljepšim danom u životu mladenaca, no planiranje vjenčanja može biti vrlo stresno. Baš zbog toga što želite da sve bude savršeno i zbog količine stvari koje je potrebno obaviti, osjećate pritisak pri organizaciji svadbe. Posebnu pažnju treba posvetiti vjenčanim fotografijama jer će one ostati kao vječna uspomena, ne samo za vas, već i za vašu djecu i unuke. Zbog toga vam donosimo 5 pitanja koja morate pitati svog fotografa za vjenčanje:

1.      Jeste li slobodni na dan našeg vjenčanja?

Naravno, prva stvar koju morate provjeriti jest je li željeni fotograf slobodan na dan vašeg vjenčanja. Uz to, dobro je provjeriti koliko će vjenčanja fotografirati taj vikend. Ne želite da fotograf ima pretjerano zgusnut raspored jer će tada vaše fotografije biti napravljene u gužvi i s manje pažnje. Uz to, korisno je pitati fotografa može li ostati na svadbi duže od predviđenog, za slučaj da se slavlje oduži, i hoće li to dodatno naplatiti.

2.      Koji je vaš stil fotografiranja?

Neki fotografi imaju određeni stil fotografiranja, dok drugi miješaju stilove s obzirom na prigodu i želje klijenata. Ako imate izrazitu želju da vaše vjenčane fotografije budu snimljene u određenom stilu, to naglasite fotografu i pitajte ga ima li iskustva u takvom načinu fotografiranja.

3.      Koliko imate iskustva u fotografiranju vjenčanja?

Kako bi fotografije ispale baš onako kako ste zamislili, za svoj veliki dan želite iskusnog profesionalnog fotografa. Zato provjerite koliko vaš fotograf ima iskustva u fotografiranju vjenčanja. Uz to, korisno je saznati je li fotograf specijaliziran samo za vjenčanja ili fotografira i ostale prigode. Svakako saznajte koliko ima iskustva u fotografiranju vjenčanja koja su veličinom i stilom slična vašemu. Obavezno zamolite fotografa da vam pokaže primjere svojih radova.

4.      Uređujete li fotografije nakon snimanja?

U modernom fotografiranju, veliku ulogu ima uređivanje fotki nakon samog fotografiranja. Budući da fotografije ne ispadnu uvijek savršeno, korisno je unajmiti fotografa koji će doraditi vaše fotografije, popraviti boje, kontrast i ispraviti sve sitne nesavršenosti.

5.      Kada možemo očekivati gotove fotografije?

U slučaju da je napravljen velik broj fotografija, a pogotovo ako fotograf ima puno klijenata, postoji mogućnost da ćete malo duže čekati gotove fotografije. Naravno, čekanje se isplati ako na kraju dobijete savršene fotke, no sigurni smo da ne želite čekati predugo. Kako biste znali što očekivati, ovo pitanje postavite fotografu prije fotografiranja.

Ako tražite iskusnog fotografa za vaše vjenčanje, kontaktirajte foto studio Foto Dalmacija. Njihovo dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih klijenata čine ih izvrsnim izborom. Uz njihovu pomoć, dobit ćete savršene vjenčane fotografije koje ćete s ponosom pokazivati obitelji i prijateljima!

OCIJENI