Priprema prostora za fotografiranje

Objavljeno: 22.5.2019. 11:20

Nakon što ste odabrali fotografa i odredili termin snimanja za vašu nekretninu, potrebno je pripremiti interijer i eksterijer za snimanje. Ako kroz određeni dio godine živite u toj nekretnini, odaberite dan i vrijeme kada nikoga nema kod kuće. U tom slučaju smanjujete distrakciju za fotografa koji se može posvetiti snimanju u miru.

Prostor koji ćete prikazati na slikama svojim potencijalnim gostima bi trebao biti privlačan, a njegovo uređenje stvoriti priču kako bi se gost mogao zamisliti na tom mjestu. Sobe koje izgledaju prazno, hladno i sterilno bi mogle odbiti gosta, zbog toga je poželjno da uredite prostor koji iznajmljujete. U suradnji s fotografom, možete angažirati profesionalce koji se bave dizajnom interijera kako bi vam pomogli urediti prostor. Time izbjegavate stres koji nastane kada ne znate što učiniti sa stvarima koje bi trebale ispuniti prostor. U slucaju da vam budžet ne dozvoljava plaćanje dizajnera, ostavljamo vam nekoliko savjeta kako bi idealan prostor za snimanje trebao biti uređen za snimanje.

 

Manje je više. Postorije ne bi trebale biti pretrpane stvarima tako da gost ima dojam da ulazi u nečiju kuću, što ga u krajnjem slučaju moze odbiti od odabira. Napominjemo da kuća mora biti čista u trenutku slikanja jer se prašina, otisci i prljavština moze primjetiti na fotografijama. Poželjne su slike na zidovima kako prostor ne bi izgledao prazno. Višak predmeta (uključujući osobne stvari) i veliki, napadni detalji trebaju biti uklonjeni. Ostatak prostora možete urediti u minimalističkom stilu ukrašenom s nekoliko pomno odabranih detalja. Većina prostora za iznajmljivanje ima bijele i svijetlo sive zidove, u tom slučaju velika zdjela s voćem (npr. limete ili limuni) daju naglasak i razbijaju monoton izgled i sterilni dojam.

U dnevnoj sobi na kauč možete ostaviti pokrivač i složene jastuke, knjigu s naočalama i šalice s kavom. Svježe cvijeće ili dekorativne biljke u vazama podižu izgled prostorije. Upaljena svijetla daju toplinu prostoru, stoga se pobrinite da su ispravna na dan snimanja.

Plahte u spavaćoj sobi bi trebale biti uredne i ispeglane, u protivnom ostavljaju dojam nereda. Ostavite nekoliko složenih ili zarolanih ručnika u bijeloj boji na rub kreveta. Izbjegnite staromodne oblike s ručnicima i budite jednostavni. Stol u sobi dekorirajte s cvijećem, šampanjcem ili diskretnim nakitom.
Kuhinja bi trebala prikazati sadržaj koji imate u ponudi, ostatak interijera ne morate pretrpavati. Dovoljna je zdjela s voćem, boca vina uz dvije vinske čaše i postavljen stol kako bi se prikazao dojam ručka ili večere. Tijekom jutarnjeg snimanja, postavite stol sa zanimljivim pecivima i pakiranjima hrane ili namaza uz voće, a kasnije ga dekorirajte za večernju atmosferu.

 

Izgled kupaonice podignite sa elegantnim pakiranjem sapuna, štapićima za osvježavanje zraka i ručnicima. Osobnim stvarima kao što su britvice, plastična pakiranja sapuna, četkice za zube i spužve za tijelo pronadite drugo mjesto jer nagrđuju izgled slike.Eksterijer kuće mora biti čist i uredan. Ako imate bazen s ležaljkama, najpoželjniji detalji su ručnici. knjiga, visoke čase sa sokom i doručkom za dnevnu varijantu, ili boca sa šampanjcem u ledu s čašama za noćnu varijantu. Očistite okoliš oko kuće, on mora biti uredan, bez smeća i neurednih detalja.Većina kuća na dnevnoj bazi i u stvarnom životu ne izgleda onako kako izgledaju u trenutku snimanja. Ako nemate u ponudi vino ili hranu koja je predstavljena na fotografijama, u napomenama napišite da su potonji korišteni isključivo u svrhu snimanja. Pobrinite se da ste osigurali dovoljno razlicitih detalja i elemenata kako se isti ne bi ponavljali na fotografijama. Za inspiraciju vam mogu poslužiti časopisi ili fotografije drugih iznajmljivača i dizajnera, ali nemojte ih kopirati u potpunosti.