OCIJENI

Trebate inspiraciju za tortu za proslave?

Objavljeno: 15.6.2021. 10:24

Odabrati pravu tortu za rođendan, vjenčanje, krštenje ili bilo koju drugu važnu proslavu nije lagan zadatak. Možda će biti jednostavan ukoliko vidite fotografiju torte kakvu ste oduvijek htjeli ili zamišljali, no čak i tada trebate odabrati okuse, veličinu, dogovoriti cijenu i biti upoznati s kvalitetom izrade. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta i inspiracije za odabir savršene torte za vaše proslave.

Torta može biti jednostavna, dvoslojna, višeslojna, ledena, dekorirana, minimalistička u bilo kojoj boji ili obliku. Toliko je opcija i kreativnih načina da se izrazi prigoda za koju se torta uzima. Važno je dovoljno istražiti mogućnosti, biti siguran u to što želite i pronaći kvalitetnu slastičarnicu koja će vaše želje prenijeti u djelo.

Okusi torti

Dobro je biti upućen u omiljene okuse slavljenice ili slavljenika kako bi cijeli proces odabira torte barem utoliko bio lakši. Ako mislite da ne morate birati prema tome, a niste upućeni u vrste i okuse kolača, posavjetujte se sa stručnjacima. Postoji nekoliko vrsti torti koje se najčešće izrađuju za proslave i koje većini uzvanika odgovaraju okusom.

Dizajn i stil

Jedni od najvažnijih faktora u odabiru torti su dizajn i stil. Tematske proslave će naravno morati imati prilagođenu tortu, tako da je izvrsno pronaći slastičarnicu i majstore za slatko koji će pridobiti vaše povjerenje i odraditi zadatak na nivou. Odaberite boju, dekoracije i dizajn te na taj način uspješno personalizirajte tortu. Provjerite Pinterest i Instagram za inspiraciju oko dizajna. Postoje prekrasni primjeri kreativnih ideja koje bi vam mogle pomoći u odabiru.

Baš kao umjetnici, fotografi ili modni dizajneri - slastičari također posjeduju svoj individualni i originalni potpis i stil. Kada birate svog slastičara, dobro je biti upoznat s njihovim stilom i mogućnostima kako biste znali da je to ono što vama treba.
 

Veličina i cijena

Postoje neke početne cijene torti i kolača, no što je više zahtjeva i ideja, to je i cijena nešto viša. Iako se mnogi ljudi iznenade oko cijena kvalitetno izrađenih torti prekrasnih dekoracija, ono što preporučamo jest da uzmete u obzir vrijeme utrošeno u izradu torte i količinu materijala koji se koristi. Za dobre stvari treba vremena, vještine i truda što je uključeno u cijenu koju plaćate. Veličina torte naravno ovisi o broju uzvanika. Kod dogovaranja izrade torte, uvijek se u pitanje dovodi veličine proslave kako bi se i torta napravila sukladno tomu.
 

Kvaliteta

Nalazite se u Splitu i okolici te vam je potrebna savršena torta za proslavu? Uzmite u obzir faktore koje smo detaljno objasnili i proučite portfolio poznate slastičarnice Stari Brend. Na Facebooku i Instagramu su postavljene razne kreacije kojima su uveselili brojne slavljenice i slavljenike. Odgovorno i s pažnjom.

OCIJENI