OCIJENI

5 razloga zašto su torte idealni desert

Objavljeno: 4.11.2022. 13:42

Gotovo niti jedan ljubitelj slatko ne može zamisliti život bez torti. Iako ste možda više „slani tip“ vjerojatno ćete se složiti da su torte nezaobilazni dio svih većih proslava poput vjenčanja, rođendana, krštenja, krizmi i sl. Bez obzira na to je li riječ o maloj ili velikoj proslavi, torta je svakako nezaobilazan desert. No, osim velikih proslava, torte su danas postale uobičajene i kao svakodnevni desert.

Ako ste i sami ljubitelji torte, vjerojatno znate zašto su torte najbolji desert. A za one koji nisu toliko upućeni, u nastavku donosimo 5 razloga zašto su torte najbolji izbor kada je riječ o slatkom:

1. Torte su savršen desert

Kao i svaki drugi desert, torte slijede nakon glavnog jela. One ne samo da pomažu u probavi, već vam omogućuju cijelu rapsodiju okusa. Dobra torta nezaobilazna je kada je riječ o bilo kojoj proslavi. Budući da su torte svojevrsne kraljice slastica, ne čudi da se mnogi odlučuju za njih bez obzira na proslave.

2. Raznolikost opcija

Budući da postoji pregršt različitih vrsta i recepata, torte su desert koji vam nikada neće dosaditi. Čokoladne torte, torte od vanilije, jagode pa sve do torti od mrkve – ove slastice dolaze u toliko varijanti da je jednostavno nemoguće zasititi se. Za svaku novu priliku možete odabrati drugačiji okus, jer je varijanti gotovo pa beskonačno. Još jedna prednost torti spram nekih drugih deserata je ta što se uvijek možete odlučiti za onu varijantu koja uključuje sezonsko voće.

3. Svi ih vole

Torte preferiraju svi, bez dobne granice. Ove slastice vole svi u obitelji od baka, djedova do unuka. Još jedan od razloga da je tome tako je upravo raznolikost vrsta i okusa torti. Ako naručite tortu, možete biti sigurni da ćete se svidjeti svima, bez obzira na godine. Na samu pomisao torte, većini ljudi cure sline bez obzira radili li se o 5-godišnjem djetetu ili djedu od 80 godina.

4. „Sretne kalorije“

Iako su kalorije i deserti vrlo diskutabilna tema. Ipak, postoje stvari koje idu u prilog tortama – a jedna od njih je da ako ih konzumirate rjeđe i u manjim količinama, torte ne mogu biti štetne za vaše zdravlje. Ukusna torta svakako će vas razveseliti, a biti sretan je uvijek zdrav za vaše tijelo.

5. Povoljne su

Upravo su torte jedne od slastica koje vam omogućuju da uživate u nevjerojatnim okusima po pristupačnim cijenama. Budući da dolaze u raznim varijantama, njihove cijene također variraju.

Fine i povoljne torte možete pronaći u slastičarnicama Stari brend. Ove slastičarnice poznate su po tome da rade domaće kolače i torte bez aditiva po receptima naših mama i baka, a nalaze se na više lokacija u Splitu. Valja napomenuti da imaju bogatu ponudu slastica bez glutena – što jedan od razloga više da kušate njihove prefine torte i kolače. Bez obzira treba li vam torta za krizmu, vjenčanje, rođendan ili se jednostavno želite počastiti, slastičarnice Stari brend mjesta su koja trebate posjetiti.

Više o njihovoj bogatoj ponudi možete pročitati na FB profilu.

OCIJENI