OCIJENI

Savršeni zubi uz keramičke ljuskice

Objavljeno: 30.6.2021. 16:07

Salona Dental stomatološka poliklinika jedna je od poznatijih stomatoloških poliklinika na našem području koja  objedinjuje sve stomatološke usluge, od dijagnostičkog snimka do specijalističkog pregleda ili operativnog zahvata. Zadovoljni pacijenti i vrhunski rezultati odraz su naše profesionalnosti, a u ovom tekstu objasnili smo kako postižemo rezultat savršenih zubi uz keramičke ljuskice.

1. Što su zapravo keramičke ljuskice? Zašto se izrađuju od keramike?

Keramičke ljuskice su poput listića tanki protetski nadomjestak koji se postavlja samo na prednje plohe zuba. Izrađene su od kvalitetne bezmetalne keramike ili cirkona koji je najsličniji caklini prirodnoga zuba. To su iznimno postojani materijali ne upijaju, ne skupljaju pigment, teško se lome, i što je najvažnije daju prirodan izgled.

Jako su popularne jer se njima postiže savršena estetika uz minimalno brušenje zuba.
 

2 . U kojim slučajevima se postavljaju keramičke ljuskice? Tko se većinom odlučuje za ovu opciju?

Idealni kandidati su pacijenti koji imaju zdrave neliječene ili minimalno liječene zube, male nepravilnosti u položaju zuba, kao sto je razmak, nejednaka dužina zubi, neujednačena boja.  Najčešće se za njih odlučuju pacijenti koji estetski žele uljepšati  svoj osmijeh uz minimalno brušenje zuba.

3. Koji su potrebni koraci prije postavljanja keramičkih ljuskica

Prije svega potrebno je doći na besplatne konzultacije da bi se ustanovilo stanje vašeg oralnog zdravlja i jeste li kandidat za ljuskice. Ove konzultacije su vrlo važne jer je postavljanje ljuskica iznimno individualizirano te je potrebno iskustvo, znanje i smisao za estetiku doktora koji će raditi zahvat.

Nakon pregleda slijedi fotografiranje i zatim analiza digital smile-a na temelju čega se izračunavaju  i dizajniraju najbolje opcije za savršen osmijeh. U ovoj fazi naši pacijenti aktivnu sudjeluju u kreiranju svoga osmijeha, pažljivo se slušaju  njihove želje i potrebe te se zajednički dogovaramo za daljni postupak.
 
           

4. Kako izgleda proces postavljanja ljuskica? Koliko dugo traje zahvat?

Prilikom prvog posjeta, zubi se minimalno izbruse oko 0, 5 mm, zatim se uzima otisak prema kojem se rade keramičke/cirkon ljuskice. Do postavljanja ovih ljuskica stavljaju se privremene ljuskice koje su također estetski prilagođene i prirodno sjedaju. One će zaštiti vaše zube i ne morate se brinuti da ćete iz ordinacije izaći sa pobrušenim zubima.

Već pri drugom posjetu su ljuskice gotove, adoktor ih zajedno sa pacijentom još jednom pregledava kako biste bili sigurni u konačni izgled.
Nakon što se zubi temeljito očiste, ljuskice se cementiraju za zube koje onda čvrsto prianjaju dajući lijep i prirodan osmijeh.

5. Oporavak  i šta  je važno kod higijene zubi i održavanja ljuskica nakon postavljanja

Ljuskice ne zahtijevaju nikakav oporavak. Odmah nakon zahvata možete se vratiti vašim uobičajenim aktivnostima. Neko vrijeme možete osjećati blagu nelagodu zbog brušenja zubi koja bi trebala proći kroz par dana. Za to vrijeme bi trebalo izbjegavati vemo hladnu ili vruću, tvrdu i žilavu hranu.
Potrebno je održavati oralnu higijenu i redovito posjećivati stomatologa da bi ljuskice što duže trajale.
 

6. Mjere opreza

S ljuskicama ćete se morati odreći nekih navika koje su inače štetne za zube poput grickanja noktiju, otvaranje plastičnih vrećica zubima, žvakanje leda itd.
Iako porculan nije porozan, cement koji ga spaja jest.  Kako bi se što duže zadržala boja zubi trebalo bi izbjegavati često pijenje kave, crnog vina, sojinog umaka, pušenja.

Naša filozofija nije stvaranje gomile istih osmijeha, već stvoriti osmijeh prepoznatljiv u gomili, osmijeh koji savršeno pristaje samo vašem licu. Stoga nijedan naš rad nije isti jer težimo zadržati što više prirodnih karakteristika zubi, ali učiniti ih još ljepšima i boljima.

Put do vašeg savršenog osmijeha nikad nije bio kraći.

Zašto ne biste i vi  bili najbolja verzija sebe?

Pogledajte galeriju naših radova na Instagramu i Facebooku kao i komentare zadovoljnih pacijenata i uvjerite se sami.

OCIJENI