OCIJENI

4 trenda u dizajnu interijera koji će povećati vrijednost vašeg doma

Objavljeno: 7.2.2023. 11:20

Budući da je dom prostor u kojem provodimo najviše vremena, jako je važno da se u njemu osjećamo ugodno. Kako bismo se osjećali ugodno u našem domu, moramo odabrati namještaj koji odgovara našem stilu i uskladiti ga s univerzalnim pravilima uređenja prostora. Kao i svijet mode, trendovi uređenja interijera mijenjaju se brzo, pa trend koji vrijedi u jednoj zemlji u drugoj je možda zastario. Međutim, postoje bezvremeni, univerzalni trendovi koji će obogatiti vaš prostor i učiniti ga modernim.


  1. Igra uzorcima

Jednobojni namještaj uz zidove i pločice s uzorcima u novije su vrijeme pun pogodak jer prostoru daju svježinu, lepršavost i zaigranost te osjećaj ugode boravljenja u prostoru. Kako bismo izbjegli kaotičan izgled, preporuča se izbjegavati glomazne uzorke i ponavljanje uzorka na tepihu, tapeti i podu.


  1. Prirodni elementi


Moć prirodnih elemenata u prostoriji nastavlja se i kroz 2022. godinu. Primjerice, drveni namještaj i teksture ostavljaju osjećaj toplog i ugodnog doma te se uklapa s ostalim teksturama i bojama. Osim samih elemenata, boje poput smeđe, plave, bež i tamno zelene iznimno su važne za dizajn doma jer su ugodne oku i pružaju umirujući dojam prostora.


  1. Jedinstvo i ravnoteža


Minimalistički pristup uređenju prisutan je dugi niz godina, a odnosi se na osjećaj ujednačenosti koji stvara kontinuitet i sklad. Korištenjem sličnih boja i tekstura kao i ponavljanjem elemenata stvorit ćete osjećaj ujednačenosti i jedinstva. Primjerice, uz tamno plavu komodu u spavaćoj sobi, razmišljajte o tamno plavoj posteljini i jastucima za postizanje ravnoteže.


  1. Otvoreni prostor

Prirodno svjetlo, puno prozora, što manje zidova koji pregrađuju prostorije i minimalistički stil jedan su od načina kako postići dojam otvorenog prostora. Najjednostavniji je način uređenje kuhinje. Više nego ikad, kuhinje su postale središte domova, a otvoreni kuhinjski prostori postižu svoj puni potencijal kada je u pitanju dizajn. Kuhinjski otoci i šankovi postaju najvažniji za kuhinjske prostore jer postaju prostor u kojem volimo puno vremena.


Ako budete pratili ova 4 savjeta za uređenje prostora, dobit ćete moderno uređen dom u kojem je ugodno boraviti. Kako biste odabrali adekvatan namještaj koji odgovara vašem prostoru posjetite Interijeri Franić koji se nalaze na Solinskoj 84 ili posjetite njihovu službenu web stranicu, gdje u galeriji možete vidjeti kako se namještaj stapa s okolinom i odaberite nešto baš po vašem ukusu za moderno uređen dom.



OCIJENI