Adresa: Maksimirska 94
10000 Zagreb
Mobitel:
091 5920 006 091 5920 ... - Klikni za broj
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://ilab.hr
http://www.facebook.com/udrugaiLab
http://www.instagram.com/udrugailab

Radno vrijeme

:
prema dogovoru
Djelatnosti: Psihijatar, psiholog
Društva, klubovi, zajednice, savezi
Fizikalna terapija, sportska medicina, toplice, sauna
Ključne riječi: senzorna integracija - fizioterapija - radna terapija - psihoterapija - play terapija - rana intervencija - psihosocijalna podrška - grupne i individualne aktivnosti iz područja prevencije - habilitacije i savjetovanja
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O nama

iLab je udruženje stručnjaka za habilitaciju djece s razvojnim teškoćama i cjelokupnu podršku njihovim obiteljima. Naš rad se bazira na tri glavna područja:

  • PREVENCIJA
  • HABILITACIJA
  • SAVJETOVANJE

Stručni tim radnog terapeuta, edukacijskih rehabilitatora, psihologa, fizioterapeuta i socijalnog radnika procjenjuju djecu te stvaraju individualni program prema kojem svi rade zajedno, uključujući obitelj, skrbnike i druge djetetove terapeute. Cilj nam je pružiti cjelokupnu, holističku podršku svakome djetetu i njegovoj obitelji procjenom, individualnim tretmanima te psihosocijalnim savjetovanjem. Naš tim savjetuje roditelje o daljnjem radu pri svakom sastanku gdje dogovaramo ciljeve te radimo individualni plan i program.

Napomena: Radimo s obiteljima s engleskog govornog područja. Članovi našeg stručnog tima su svoje znanje i vještine stekli obrazovanjem, životom i radom u inozemstvu adaptirajući se na različite kulture i jezike.

iLab trenutno nudi usluge:

1. Procjene neurorizične dojenčadi i djece s razvojnim teškoćama do 18te godine:

procjenu radnoterapijskih vještina,
procjenu senzorne integracije za dojenčad,
procjenu senzorne integracije za djecu,
procjenu ranog motoričkog razvoja (prema MAESu),
procjenu spontanih pokreta

2. Neurorazvojne vježbice (npr. za prijevremeno rođenu djecu, neurorozičnu dojenčad, distoni sindrom, hipertonus te hipotonus)

3. Poticanje senzorne integracije (npr. za neurorizičnu dojenčad, djecu s odstupanjem u razvoju poput poremećajem senzorne integracije, cerebralnom paralizom, intelektualnim teškoćama, kašnjenjem u usvajanju posturalnih reakcija, različitim sindromima, pervazivnim poremećajem tj djecu iz autističnog spektra).

Senzorna integracija za dojenčad je namijenjena djeci koja imaju teškoće povezanosti i privrženosti s roditeljem, dojenčadi koja prekomjerno plaču, dojenčadi koja imaju teškoće uspavljivanja i prospavljivanja, s teškoćama u hranjenju te također onoj dojenčadi koja teško uspostavljaju očni kontakt s odraslom osobom te se teško fokusiraju u igri.

4. Neurosenzomotorna i refleksna integracija (npr. oralno-motorna preosjetljivost, selektivni apetit, taktilna hiperosjetljivost, teškoće u pisanju, noćno mokrenje, teškoće s pažnjom/hiperaktivnost, mišićni tonus (posebno kod hipertonusa kod djece s cerebralnom paralizom), teškoće sa spavanjem, uspostavljanja lateralizacije tijela, razvoj složenih motoričkih radnji: hodanje –sjednje-skakanje-poskakivanje-trčanje, hod na prstima, nakon operativnih zahvata i ponovnog uspostavljnja motoričke funkcije, bol (npr. abdominalna bol), ispravljanja posture ili držanja tijela, sindrom iritabilnog dojenčeta)

Grupni rad se očituje na nekoliko razina:

rad s grupom koja se sastoji od djetetovih članova obitelji i skrbnika
rad s drugim djetetovim terapeutima
rad s našim stručnjacima iz različitih područja razvoja djece
rad s drugim institucijama
rad s više djece ili više obitelji istovremeno

Svakom djetetu i njegovoj obitelji pristupa se individualno te se stvara program i eventualni raspored. S obzirom da svaka obitelj ima drugačije potrebe i mogućnosti, najbolje Vam možemo pomoći ako nam se javite na info@ilab.hr ili pošaljete upit putem kontakt forme.

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Kontakt / Zatražite ponudu

Mobitel:
091 5920 006 091 5920 ... - Klikni za broj
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.