OCIJENI
Adresa: Krešimirova
51000 Rijeka
Telefon:
051 213 363 051 213 ... - Klikni za broj
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://www.drustvogorana.hr

Radno vrijeme

:
sri 17-19
Djelatnosti: Društva, klubovi, zajednice, savezi
Udruga građana
Ključne riječi: društvo Gorana Rijeka
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O nama

Mi Gorani koji živimo na riječkom području, 1996. godine okupili smo se i organizirali svoje društvo. Svečana osnivačka skupština u Guvernerovoj palači okupila je impozantan broj od preko stotinjak ljudi. Namjera nam je bila , a to je ostala i danas da na ovim prostorima omogucimo druženja i okupljanje Gorana kako bi naši običaji, naš govor i naš rodni zavičaj oteli od zaborava, da se kroz druženja razgovore i sve ostale društvene aktivnosti što češće podsjetimo na dragi nam rodni kraj, Gorski kotar.

Izborna skupština prema našem statutu je svake dvije godine. Novi izvršni odbor na čelu s predsjednikom društva Mirjanom Rački, preuzeo je vodstvo društva u listopadu 2007. godine i ima 17 članova čiji sastav je naznačen u području pod izbornikom " o nama".Obično smo prema osobnim sklonostima zaduženi za pojedine aktivnosti.

Naše djelovanje možemo smatrati uspješnim, jer se do danas kroz društvo na ovaj ili onaj način aktiviralo preko 600 Gorana. Mada je to impozantna brojka, ipak godišnje članarinu plaća oko 300 osoba. Tu su uglavnom "stalni" članovi njih 200 tinjak, a ostali su povremeni platiše članarine.

Muči nas problem dobne strukture članova, pa mada se trudimo da kroz različite aktivnosti uključimo mlade Gorane i štovatelje Gorskog kotara, nismo u tome naročito uspjeli, tako da nam je članstvo nažalost u "zrelim godinama".

Zaslugom naših vrijednih članova, izborili smo se za najam prostora u centru grada, u Krešimirovoj ulica broj 8 između autobusnog i željeznickog kolodvora. Prostorije su na prvome katu pa kao takve nisu "s ulice", ali za većinu aktivnosti sasvim su dovoljne.

Pročitaj cijeli tekst

Komentiraj / Ocijeni

OCIJENI
Ovaj poslovni subjekt još nema komentara, pošalji svoju ocjenu i pomozi drugima!

OCIJENI

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
051 213 363 051 213 ... - Klikni za broj
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.
OCIJENI