Osijek
11°C
Subota
8°C
21°C
Nedjelja
9°C
21°C
Ponedjeljak
2°C
13°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Osijek
Donji Grad
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Borova
Centar
Dionica
Donji Grad
Gornji Grad
Industrijska četvrt
Jug I
Jug II
Našičko naselje
Pampas
Pustara
Retfala
Sjenjak
Stadionsko naselje
Tvrđa
Zapadno predgrađe
Zeleno polje
Hrana i piće - Donji Grad
AGS GASTRO SISTEMI d.o.o.
Ugostiteljska oprema
Saznaj više
Hrana i piće - Donji Grad - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Šivaći pribor za tekstilnu konfekciju i galanteriju
Što sve mora imati dobar krojački studio? Top 5 artikala koje nabavljaju profesionalci
Krojački studio nije samo mjesto gdje se izrađuje ili popravlja odjeća, već prostor u kojem kreativnost i preciznost dolaze do izražaja. Kako bi svaki projekt bio uspješno izveden, krojačima je potrebna kvalitetna oprema i pouzdani materijali. Postoje određeni artikli bez kojih se nijedan ozbiljan krojački studio ne može zamisliti, a upravo oni čine razliku između amaterskog i profesionalnog pristupa.Jedan od nezaobilaznih dodataka su patentni zatvarači, koji dolaze u različitim dužinama, bojama i izvedbama. Njihova funkcionalnost i trajnost presudni su kod izrade jakni, haljina, torbi i mnogih drugih odjevnih predmeta. Uz njih, konac je osnovni materijal svakog krojačkog posla. Kvalitetan konac osigurava čvrstoću šava, ali i estetiku završne obrade, stoga je njegova odabir jednako važan kao i sama tkanina.Tkanine su, naravno, srce svakog krojačkog studija. Raznolika ponuda materijala omogućuje prilagodbu dizajna, udobnosti i funkcionalnosti, a izbor kvalitetnih tkanina ključan je za zadovoljstvo klijenata.Čičak traka danas je nezamjenjiv element u mnogim odjevnim i tehničkim rješenjima. Osim što pruža praktičnost i jednostavnost upotrebe, često se koristi u sportskoj odjeći, obući i dodacima.Konačno, metalni drukeri i ostala metalna galanterija (rinčice, kopče, alke, zakovice) predstavljaju detalj koji odjeći daje ne samo funkcionalnost, već i estetsku vrijednost. Koriste se u izradi hlača, jakni, radne odjeće i raznih modnih dodataka, a njihova čvrstoća i izdržljivost bitni su za dugotrajnost proizvoda.Profesionalni krojački studiji znaju da je ulaganje u provjerene i kvalitetne artikle jedini način da se osigura vrhunski rezultat i zadovoljstvo klijenata. Tvrtka OMNITEH nudi širok asortiman materijala i dodataka, uključujući patentne zatvarače, konce, čičak trake, razne vrste tkanina i metalne drukere, kao i mnoge druge artikle iz široke ponude, te na taj način pruža podršku svima koji žele podići svoj krojački posao na višu razinu.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
VALLIS - RESTAURANT
Zašto je restoran Vallis omiljena adresa za obiteljske proslave u Sesvetama?
Obiteljske proslave su trenuci koje pamtimo cijeli život – od prvih rođendana i krštenja, preko krizmi i pričesti, pa sve do vjenčanja i obljetnica. Upravo zato izbor lokacije igra ključnu ulogu u stvaranju lijepih uspomena. U srcu Sesveta, restoran Vallis izdvaja se kao mjesto kojem se obitelji iznova vraćaju kada žele tople, svečane i besprijekorno organizirane proslave.Atmosfera restorana Vallis spoj je ugodnog domaćeg ozračja i pažljivo osmišljene elegancije. Interijer odiše toplinom, dok prostrana terasa s pogledom na zelenilo pruža idealno okruženje za proljetna i ljetna slavlja. No ono što goste posebno oduševljava nije samo ambijent, već osjećaj dobrodošlice i pažnja koju osoblje posvećuje svakom detalju – od prvog pozdrava do zadnjeg serviranog jela.Mnoge obitelji upravo u Vallisu pronalaze pouzdanog partnera za organizaciju važnih trenutaka jer znaju da će sve proteći glatko. Svako slavlje pomno se dogovara s gostima, a jelovnik se prilagođava željama i potrebama – bilo da se radi o tradicionalnoj gozbi s pečenjem i domaćim prilozima, modernijim gastro varijantama ili posebnoj prehrani za djecu i osobe s intolerancijama.Dodatan razlog zbog kojeg se Vallis često bira za obiteljske proslave je i njegova funkcionalnost. Prostor je dovoljno velik da primi veći broj uzvanika, a opet dovoljno topao da se i manja slavlja osjećaju intimno i posebno. Uz sve to, restoran nudi i prostrano dječje igralište, što roditeljima omogućuje da se opuste dok se njihovi najmlađi zabavljaju na sigurnom.Kad obitelji traže mjesto gdje će obilježiti svoje najvažnije trenutke, restoran Vallis se nameće kao prvi izbor u Sesvetama. To nije samo zbog kvalitetne hrane i ugodne atmosfere, već i zbog iskrene predanosti domaćina koji razumiju koliko su ti trenuci dragocjeni. Zato ne čudi što se Vallis iz godine u godinu potvrđuje kao omiljena destinacija za proslave koje ostaju u srcu.
Saznaj više
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Proslavite krštenje, krizmu ili pričest uz vrhunsku hranu i atmosferu
Sakramenti poput krštenja, krizme i prve pričesti posebni su trenuci u životu svake obitelji, koji se pamte cijeli život. Takve prigode zaslužuju svečanu proslavu u ugodnom ambijentu, uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Sobe, bistro i pečenjara Viki idealno su mjesto za organizaciju ovih važnih događaja, pružajući savršenu kombinaciju toplog ugođaja, ukusnih jela i profesionalne organizacije.Organizacija obiteljskih svečanosti može biti stresna, no uz pravi odabir lokacije, slavlje može proteći bez briga, u opuštenoj atmosferi i s naglaskom na uživanje u svakom trenutku. U bistrou i pečenjari Viki, obitelji mogu uživati u prostranom, ugodnom i elegantno uređenom prostoru, savršenom za okupljanje najmilijih i slavlje koje će svi pamtiti.Hrana je ključan dio svake svečanosti, a u Viki bistrou i pečenjari nude se vrhunski mesni specijaliteti s roštilja, tradicionalna domaća jela i svježe pripremljene delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Meni se može prilagoditi potrebama slavljenika, bilo da želite bogatu mesnu gozbu, laganija jela, vegetarijanske opcije ili posebne dječje obroke. Svježe namirnice, pažljivo pripremljena jela i izdašne porcije jamče da će gosti uživati u svakom zalogaju.Osim vrhunske hrane, proslave u bistrou i pečenjari Viki odlikuju se odličnom uslugom i gostoljubivom atmosferom. Stručni tim pobrinut će se za sve detalje – od postavljanja stolova i dekoracije prostora do organizacije jelovnika i poslužitelja, kako biste se vi mogli potpuno posvetiti slavljenju s obitelji i prijateljima.Bez obzira na to planirate li manju, intimnu proslavu ili veliko obiteljsko okupljanje, Sobe, bistro i pečenjara Viki pružaju savršene uvjete za nezaboravno slavlje. Ugodan ambijent, izvrsna hrana i vrhunska usluga osigurat će da vaš poseban dan prođe u najboljem mogućem raspoloženju. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i proslavite krštenje, krizmu ili pričest u vrhunskom okruženju koje će oduševiti vas i vaše goste!
Saznaj više
MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA
Pao vam mobitel? Evo kako znati je li puklo samo staklo ili i ekran
Mobitel vam je ispao iz ruke i sada gledate u napukli zaslon – poznat scenarij? U tom trenutku mnogi se pitaju: je li puklo samo zaštitno staklo ili je oštećen i sam ekran? Razlika nije samo u cijeni popravka, već i u funkcionalnosti uređaja. Evo kako možete sami prepoznati ozbiljnost štete – i što vam je činiti dalje.Za brzu i profesionalnu dijagnozu, korisnici u Zagrebu mogu se obratiti MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA, ovlaštenom servisu s dugogodišnjim iskustvom.Kako prepoznati puknuće stakla?Ako vidite pukotine po površini zaslona, ali mobitel normalno prikazuje sliku i dodirna funkcija radi bez poteškoća, vrlo je vjerojatno da je puklo samo vanjsko staklo. Ipak, nemojte ignorirati problem – puknuto staklo može dalje oštetiti ekran ili prouzročiti ozljede prstiju.Kada je oštećen i ekran?Oštećenje ekrana (LCD ili OLED zaslona) prepoznaje se po sljedećim znakovima:Crne mrlje, linije ili obojeni tragoviZaslon ne prikazuje sliku ili titraDodirni sloj (touch) ne reagira ili radi samo djelomičnoZaslon je potpuno crn iako je uređaj uključenU tom slučaju, riječ je o kompleksnijem oštećenju koje zahtijeva zamjenu cijelog modula – stakla, digitizera i ekrana.Zašto je važna brza reakcija?Čak i ako trenutno sve radi, oštećeno staklo može:Dalje pucati pri najmanjem pritiskuDopustiti vlagi ili prašini da uđu u unutrašnjost uređajaSmanjiti osjetljivost zaslona i vidljivostZato je preporučljivo odmah posjetiti stručnjake koji će točno utvrditi štetu i predložiti optimalno rješenje.Gdje popraviti ekran brzo i pouzdano?U Zagrebu, MOBY OPREMA I SERVIS MOBITELA nudi brzu dijagnostiku, zamjenu stakla ili cijelog ekrana, kao i kvalitetne zamjenske dijelove za sve popularne brendove.Osim servisa, nude i širok izbor:zaštitnih stakala i maskicapunjača i dodatne opremebaterija i rezervnih dijelovaAdresa i kontakti dostupni su na službenoj stranici: www.mobyoprema.hrNe čekajte da se šteta pogorša – dođite na provjeru i osigurajte svom mobitelu novi život uz pomoć pouzdanih stručnjaka iz MOBY OPREME I SERVISA MOBITELA.
Saznaj više
Dalia Party Shop
Tisak na darove za posebne prigode – od ideje do gotovog proizvoda
Tražite poklon koji će ostaviti trajan dojam? Personalizirani darovi postaju sve popularniji izbor za rođendane, vjenčanja, djevojačke večeri i sve druge posebne prigode. U DALIA Party Shopu na zapadu Zagreba, ideja za poklon pretvara se u jedinstveni proizvod koji nosi osobnu poruku i emociju.Bez obzira želite li tisak na majice, tisak na šalice ili tisak na body za bebe, u DALIA Party Shopu svaki detalj prilagođava se vašim željama. Bilo da se radi o duhovitoj poruci, posebnoj posveti ili fotografiji koja ima posebno značenje, stručni tim osigurava da konačan proizvod bude vrhunske kvalitete i savršen za darivanje.Personalizirani darovi nisu samo originalni, već i pokazuju pažnju i trud uložen u izbor poklona. U ponudi DALIA Party Shopa nalaze se i ukrasi za torte i kolače, koji se također mogu prilagoditi temi vašeg slavlja, čime cijela proslava dobiva dodatnu dozu šarma i osobnosti.Od prve ideje do gotovog proizvoda, proces naručivanja jednostavan je i brz, a kvaliteta izrade zajamčena. Ako želite dar koji će se pamtiti, obratite se s povjerenjem DALIA Party Shopu i pretvorite svaku posebnu prigodu u nezaboravnu uspomenu.
Saznaj više
Servis računala i laptopa - IT- EXTOLLO
Zamjena hard diska bez gubitka podataka – brzo i sigurno
Hard disk je srce svakog računala – mjesto na kojem čuvamo operativni sustav, aplikacije, dokumente, fotografije i druge važne podatke. No kao i svaki elektronički uređaj, s vremenom može postati spor, neispravan ili nepouzdan, što povećava rizik od gubitka podataka.Ako sumnjate da vaš disk otkazuje, dobra vijest je da se može sigurno zamijeniti bez gubitka podataka – ali samo uz pravilan postupak i stručnu pomoć.Kada je vrijeme za zamjenu hard diska?Neki od znakova da vam je potrebna zamjena diska su:učestalo „zamrzavanje“ sustava,čudni zvukovi (kliktanje, brušenje),spor rad računala i aplikacija,poruke o greškama pri pokretanju ili spremanju podataka,nemogućnost pokretanja operativnog sustava.U takvim slučajevima, pravovremena zamjena diska može spriječiti potpuni gubitak podataka i skupe popravke.Kako zamijeniti disk bez gubitka podataka?Ključna riječ je kloniranje. Umjesto da ručno prebacujete podatke, stručno osoblje koristi softver za kloniranje diska – to je proces kojim se cijeli sadržaj starog diska (sustav, postavke, dokumenti, programi) prenosi na novi disk identično, tako da korisnik nastavlja raditi kao da se ništa nije promijenilo.Ovaj postupak je siguran, brz i omogućuje prelazak na brže i modernije rješenje poput SSD-a bez stresa.SSD – najčešći razlog za zamjenuMnogi korisnici danas zamjenjuju klasične tvrde diskove (HDD) s bržim i pouzdanijim SSD diskovima. SSD nema pokretnih dijelova, radi tiše, troši manje energije i višestruko je brži u radu – što znači brže pokretanje računala, otvaranje datoteka i veći komfor pri radu.Uz pravilnu migraciju podataka, prelazak na SSD je jedna od najboljih nadogradnji koje možete napraviti na svom računalu.IT-EXTOLLO – sigurna zamjena diska bez brigeAko želite zamijeniti stari, oštećeni ili spori hard disk bez rizika za vaše podatke, obratite se IT-EXTOLLO iz Zagreba. Njihov stručni tim nudi:profesionalnu dijagnostiku diska,kloniranje i migraciju podataka,ugradnju SSD-a i optimizaciju sustava,savjetovanje o sigurnosnim kopijama (backup) za budućnost.Bez obzira jeste li privatni korisnik ili tvrtka, IT-EXTOLLO jamči brzu, sigurnu i diskretnu uslugu s maksimalnim očuvanjem podataka.Saznajte više na www.it-extollo.hr
Saznaj više
Servis caffe aparata, Prodaja i servis ugostiteljske opreme
Što učiniti kada ledomat stane? Brza i učinkovita intervencija Dobrih Dečki
Ledomati su neizostavan dio svakog ugostiteljskog objekta – bez njih nema hladnih pića, koktela niti svježine koja se očekuje u svakoj čaši. No što učiniti kada se dogodi kvar i ledomat prestane raditi baš u najgorem trenutku?Najčešći problemi s ledomatimaKvarovi na ledomatima mogu nastati iz više razloga – od začepljenih filtera, nakupljenih naslaga kamenca pa sve do problema s rashladnim sustavom. Bez obzira na uzrok, rezultat je uvijek isti: nedostatak leda i nezadovoljni gosti.Brza reakcija je ključU ovakvim situacijama najvažnije je brzo reagirati. Dobri Dečki specijalizirani su upravo za ovakve hitne intervencije. Njihovi stručnjaci dolaze na lokaciju u najkraćem mogućem roku, obavljaju dijagnostiku i otklanjaju kvar – kako bi vaš ledomat što prije ponovno radio bez zastoja.Zašto odabrati Dobre Dečke?• Iskustvo i stručnost – dugogodišnje iskustvo u servisiranju ledomata i rashladnih uređaja.• Brzina intervencije – dolazak na teren u rekordnom roku.• Pouzdani rezervni dijelovi – korištenje originalnih i provjerenih dijelova.• Dostupnost – hitne intervencije moguće su i izvan uobičajenog radnog vremena.Prevencija je najbolja zaštitaOsim popravaka, Dobri Dečki preporučuju i redovito održavanje ledomata. Pravovremeni servis sprječava velike kvarove, produžuje vijek trajanja uređaja i osigurava da gosti uvijek dobiju svoje piće rashlađeno do savršenstva.Vaš pouzdani partnerKada ledomat stane, nema vremena za čekanje. Dobri Dečki su partner kojem možete vjerovati – uz njihovu pomoć svaki kvar postaje tek kratkotrajni zastoj.
Saznaj više
ADRIA CONVEX d.o.o.
Kako prepoznati kvalitetnu ugostiteljsku opremu?
Na tržištu postoji široka ponuda kuhinjske opreme, ali nije svaka oprema jednaka. Dugovječnost i pouzdanost profesionalnih uređaja ovise o nekoliko ključnih faktora.Prvi i najvažniji kriterij je materijal izrade. Nehrđajući čelik standard je u profesionalnim kuhinjama jer je izdržljiv, otporan na vlagu, visoke temperature i habanje, a istovremeno omogućuje jednostavno čišćenje i održavanje higijene.Drugi ključan faktor je energetska učinkovitost. Moderni uređaji opremljeni su pametnim sustavima koji optimiziraju potrošnju energije, čime se smanjuju operativni troškovi. Pećnice s preciznim regulatorima temperature, hladnjaci s naprednim sustavima hlađenja i perilice posuđa koje troše minimalne količine vode osiguravaju ne samo uštedu, već i ekološki prihvatljivije poslovanje.Uz to, treba obratiti pozornost na jednostavnost korištenja i održavanja. Oprema koja ima intuitivne kontrole, lako dostupne rezervne dijelove i brzo se čisti, omogućuje osoblju da se usredotoči na pripremu hrane, a ne na rješavanje tehničkih problema.Utjecaj kvalitetne opreme na rad kuhinjeDugotrajna i pouzdana ugostiteljska oprema donosi brojne prednosti. Prije svega, osigurava kontinuitet rada, što znači da kuhinjsko osoblje može obavljati zadatke bez neplaniranih zastoja uzrokovanih kvarovima. Pećnice koje ravnomjerno peku, friteze koje održavaju stabilnu temperaturu i hladnjaci koji precizno reguliraju uvjete skladištenja hrane ključni su za dosljednu kvalitetu jela.Uz visoku učinkovitost dolazi i povećana sigurnost rada. Kvalitetni uređaji imaju ugrađene sigurnosne mehanizme koji smanjuju rizik od pregrijavanja, požara i električnih kvarova. Time se osigurava ne samo zaštita osoblja, već i zadovoljavanje svih propisanih higijenskih i sigurnosnih standarda.Osim toga, ulaganje u provjerene brendove znači manje troškove popravaka i dulji vijek trajanja uređaja. Jeftina oprema može privući povoljnom cijenom, ali često se pokazuje kao loša investicija zbog kratkog trajanja i visokih troškova servisiranja. Kvalitetni uređaji, iako inicijalno skuplji, dugoročno su isplativiji jer zahtijevaju minimalno održavanje i pouzdano rade dugi niz godina.Zašto ulaganje u vrhunsku opremu donosi konkurentsku prednost?U dinamičnom svijetu ugostiteljstva, konkurentnost ne ovisi samo o ponudi jela i usluzi, već i o kvaliteti rada u kuhinji. Brzina pripreme, konzistentnost okusa i energetska učinkovitost izravno su povezani s opremom koja se koristi.Restorani, hoteli i caterinzi koji ulažu u visokokvalitetnu ugostiteljsku opremu osiguravaju sebi pouzdanost u radu, smanjene troškove održavanja i veću produktivnost osoblja. Dugoročno, takva investicija omogućuje bolje planiranje financija i stabilnije poslovanje, dok se loša oprema često pokazuje kao glavni uzrok operativnih problema.Pronađite idealnu ugostiteljsku opremu uz stručnu podrškuOdabir prave opreme može biti izazov, ali uz stručne savjete i podršku, ugostitelji mogu pronaći rješenja koja odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. Dugoročna isplativost ne ovisi samo o brendu, već i o pravilnoj instalaciji, redovitom održavanju i prilagodbi opreme specifičnim zahtjevima kuhinje.Ako tražite vrhunsku ugostiteljsku opremu koja osigurava pouzdanost, dugovječnost i učinkovitost, obratite se stručnjacima iz ADRIA CONVEX d.o.o. iz Opatije. Njihova ponuda uključuje visokokvalitetne uređaje renomiranih proizvođača, prilagođene profesionalnim kuhinjama svih veličina i specijalizacija.
Saznaj više
Zanimljivo
Šivaći pribor za tekstilnu konfekciju i galanteriju
Što sve mora imati dobar krojački studio? Top 5 artikala koje nabavljaju profesionalci
Krojački studio nije samo mjesto gdje se izrađuje ili popravlja odjeća, već prostor u kojem kreativnost i preciznost dolaze do izražaja. Kako bi svaki projekt bio uspješno izveden, krojačima je potrebna kvalitetna oprema i pouzdani materijali. Postoje određeni artikli bez kojih se nijedan ozbiljan krojački studio ne može zamisliti, a upravo oni čine razliku između amaterskog i profesionalnog pristupa.Jedan od nezaobilaznih dodataka su patentni zatvarači, koji dolaze u različitim dužinama, bojama i izvedbama. Njihova funkcionalnost i trajnost presudni su kod izrade jakni, haljina, torbi i mnogih drugih odjevnih predmeta. Uz njih, konac je osnovni materijal svakog krojačkog posla. Kvalitetan konac osigurava čvrstoću šava, ali i estetiku završne obrade, stoga je njegova odabir jednako važan kao i sama tkanina.Tkanine su, naravno, srce svakog krojačkog studija. Raznolika ponuda materijala omogućuje prilagodbu dizajna, udobnosti i funkcionalnosti, a izbor kvalitetnih tkanina ključan je za zadovoljstvo klijenata.Čičak traka danas je nezamjenjiv element u mnogim odjevnim i tehničkim rješenjima. Osim što pruža praktičnost i jednostavnost upotrebe, često se koristi u sportskoj odjeći, obući i dodacima.Konačno, metalni drukeri i ostala metalna galanterija (rinčice, kopče, alke, zakovice) predstavljaju detalj koji odjeći daje ne samo funkcionalnost, već i estetsku vrijednost. Koriste se u izradi hlača, jakni, radne odjeće i raznih modnih dodataka, a njihova čvrstoća i izdržljivost bitni su za dugotrajnost proizvoda.Profesionalni krojački studiji znaju da je ulaganje u provjerene i kvalitetne artikle jedini način da se osigura vrhunski rezultat i zadovoljstvo klijenata. Tvrtka OMNITEH nudi širok asortiman materijala i dodataka, uključujući patentne zatvarače, konce, čičak trake, razne vrste tkanina i metalne drukere, kao i mnoge druge artikle iz široke ponude, te na taj način pruža podršku svima koji žele podići svoj krojački posao na višu razinu.
Saznaj više
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više