OCIJENI

Terapija tvrdih tkiva u ustima

0 pregleda/dan | Objavljeno: 24.04.2024. 06:59

Terapija karijesom oštećenog zuba, „popravak zuba“, spada među najčešće stomatološke zahvate.

Nakon što se brusnim sredstvima uklone oštećena tvrda zubna tkiva, nastali defekt se ispunjava jednim od restaurativnih materijala. Tehnike izrade restauracija dijele se na izravne i neizravne. Izravna restauracija, „plomba“, se izrađuje direktno na zubu i gotova je u jednom posjetu. S druge strane, indirektna restauracija se izrađuje u zubotehničkom laboratoriju zbog čega je tehnički složenija i zahtjeva više posjeta, ali je zato dugotrajnija i otpornija na mehanička opterećenja.

Svi defekti u zubu se mogu ispuniti jednom i drugom vrstom restauracije, ali direktne se koriste puno češće jer im je izrada jednostavnija, jeftinija i brža. Direktnim restauracijama moguće je sanirati većinu defekata nastalih uklanjanjem karijesa. U slučaju izrazito velikog gubitka tvrdih zubnih tkiva bolje je izraditi indirektnu restauraciju.

www.siber.hr/site/usluge/terapija-tvrdih-tkiva-u-ustima.html

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI