OCIJENI

Prednosti zubnih implantata

Objavljeno: 28.9.2021. 13:49

Dentalna implantologija jest grana stomatologije koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost dviju čeljusti. Na području stomatologije prisutna je već oko 40 godina, a do danas je potpuno tehnološki usavršena i klinički potvrđena disciplina bez koje bismo teško mogli zamisliti život. Nažalost, ništa rjeđe se ne događa da iz različitih razloga netko ostane bez zuba, a tu je prazninu iz više razloga važno što hitnije i kvalitetnije popuniti. Implantati su potpuno siguran i preporučljiv način nadomjestka izgubljena zuba, a zašto vam savjetujemo da razmislite o implantatima donosimo u nastavku.

Materijal titana i njegova primjena

Implantati izrađeni od titana najzahvalniji su i najbolji izbor kada želimo dugi vijek trajanja jednom umetnutog implantata. O dugotrajnosti ovog metala u implantatima dovoljno govori to što je prvi pacijent ikada koji je primio zubne implantate od titana u njima uživao sve od kraja svojega života, odnosno dugih 40 godina! Titan je također kvalitetno rješenje jer ne šteti samoobnavljanju zubnoga mesa oko kojega je postavljen, otporan je na koroziju te neutralnog okusa zbog čega neće davati određene poteškoće.

Izbjegavanje nošenja zubnih proteza i brušenja susjednih zubi

Zubne proteze uvijek bi trebale biti tek posljednji izbor. Iako je stomatologija toliko napredovala da danas pronalazimo savršene i izgledom gotovo identične pravim zubima zubne proteze, uvijek je bolje sačuvati vlastite zube dok su u dobrom stanju. Brušenje susjednih zubi koji su zdravi također nije najbolje rješenje i svakako je preporučljivije koristiti zubne implantate.

Trajnost koja ne poznaje granice

Kada je u pitanju sama trajnost ovakvih implantata – ne brinite, oni su vječni! Postavljanje implantata više puta ili uzastopno nekoliko godina svakako ne bi bilo dobro rješenje, ali, srećom, i potpuno nepotrebno je. Također, dobro je naglasiti kako su komplikacije zaista rijetke. Javite se Dental centru ČES za konzultacije vezane uz implantate te nakon što vam oni daju zeleno svjetlo sigurni smo da ćete ubrzo postati vlasnikom najboljih zubnih implantata!

OCIJENI