OCIJENI

3 savjeta za prevenciju karijesa

Objavljeno: 24.5.2023. 12:47

Karijesi su vrlo čest problem među ljudima svih dobnih skupina. Oni se pojavljuju kada kiselina iz bakterija na zubima napada i razgrađuje zubnu caklinu. Iako je uklanjanje karijesa moguće, bolje je spriječiti pojavu karijesa odmah na početku. U nastavku ćemo vam dati tri savjeta za prevenciju karijesa i održavanje vašeg osmijeha zdravim i blistavim.

Redovito pranje zubi

Redovito pranje zubi je ključno za sprečavanje karijesa. Preporučuje se pranje najmanje dva puta dnevno, po mogućnosti nakon doručka i prije spavanja. Koristite zubnu pastu koja sadrži fluorid, što će vam pomoći ojačati caklinu vaših zubi. Budite sigurni da četkate svaki dio zuba, uključujući stražnju stranu zuba i jezik, kako biste uklonili bakterije i ostatke hrane.

Pravilna prehrana

Vaša prehrana također igra ključnu ulogu u prevenciji karijesa. Izbjegavajte grickanje slatkiša i grickalica između obroka, jer oni mogu povećati kiselost u ustima i pogoršati karijes. Radije jedite uravnoteženu prehranu bogatu vlaknima, svježim voćem i povrćem. Izbjegavajte slatka pića i sokove i radije pijte vodu. Voda pomaže u neutralizaciji kiseline u ustima, čime se sprječava karijes.

Redoviti posjeti stomatologu

Redoviti posjeti stomatologu su također vrlo važni za prevenciju karijesa. Stomatolog će pregledati vaše zube i otkriti karijes u ranoj fazi, prije nego što se proširi na dublje slojeve zuba. Preporučuje se posjet stomatologu najmanje jednom godišnje, ali ako imate problema s karijesom, vaš stomatolog može preporučiti češće posjete.

Ako tražite kvalitetnu stomatološku uslugu koja će vaš osmijeh učiniti zdravim i blistavim, posjetite DENTAL CENTAR ČES. Naš tim stručnih stomatologa nudi širok raspon stomatoloških usluga koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Od redovitih pregleda, do estetskih zahvata, naši stručnjaci će vam pružiti vrhunsku uslugu koja je prilagođena vašim individualnim potrebama.

Ne zanemarujte svoje oralno zdravlje. Uz pravilnu njegu zubi i redovite posjete stomatologu, možete spriječiti pojavu karijesa i drugih problema s zubima. Kontaktirajte nas već danas kako bismo zakazali vaš sljedeći pregled i pružili vam uslugu koja će vaš osmijeh održati zdravim i blistavim dugi niz godina.

OCIJENI