OCIJENI

Zubni mostovi

1 pregleda/dan | Objavljeno: 20.04.2024. 21:12

Zubni je most složeniji protetski rad koji se sastoji od krunica, kojima se sidri na zube nosače, i međučlanova, kojima nadoknađuje zube koji nedostaju.

Savršeno leži uza zubno meso na mjestu gdje su zubi izgubljeni pa se između mosta i zubnoga mesa ne zadržava hrana.

Gubitkom jednoga ili više zuba mijenjanju se odnosi između čeljusti, koji dugoročno mogu imati teže posljedice na zdravlje.

Nakon gubitka zuba susjedni zubi naginju se u bezubi prostor, a zub iz suprotne čeljusti izrasta u njega. Zubi bez kontrole šeću po bezubom prostoru. Zbog pomicanja zuba i otežana čišćenja, na vašim prirodnim zubima nastaju džepovi u kosti, upala i neugodan miris.

Snižava se visina zagriza, sile zagriza nepovoljno se prenose te zbog gubitka jednoga zuba pate svi drugi zubi. Lice postaje upalo i dobiva starački izgled. Zato je nakon gubitka zuba važno što prije nadoknaditi zub i ponovno postići zdrave odnose između čeljusti.

https://navident-cdm.hr/protetika/zubni-mostovi/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI