OCIJENI

Invisalign aparatić za zube

Objavljeno: 13.7.2021. 15:58

Želite savršen osmijeh, ali bez metalnih bravica i žica? Upoznajte revolucionarni ortodontski aparatić Invisalign. Budući da se ortodontski tretman kod Invisalign aparatića za zube sastoji od prozirnih i gotovo nevidljivih udlaga za ispravljanje zuba, ova metoda postala je izrazito popularna diljem svijeta.

Invisalign aparatići sastoje se od niza prozirnih, prijenosnih udlaga koje se izrađuju posebno za svakog pacijenta. Prozirne udlage pomiču zubu tijekom određenog vremenskog perioda prema projiciranom željenom položaju. Valja napomenuti kako se ova metoda koristi i za ispravljanje zagriza.


 
Trajanje Invisalign terapije jednako kao i broj udlaga ovise o kompleksnosti anomalije pacijenta. Prilikom posjeta stomatologu, nakon odabira Invisalign terapije slijedi skeniranje zubnih lukova zagriza na temelju kojeg se izrađuje detaljni plan liječenja.

Ortodontskom terapijom određuje se broj udlaga te se izrađuje i digitalni 3D model koji prikazuje tijek liječenja po fazama.

Nakon što se izrade Invisalign udlage, prvu udlagu postavlja stomatolog u ordinaciji, dok ostale postavljate sami kod kuće. Valja naglasiti kako se udlage izrađuju od SmartTrack® materijala, te su skoro neprimjetne.

Udlage je potrebno nositi 20 – 22 sata dnevno kako bi se postigao najbolji učinak. Valja naglasiti da udlage možete skinuti kada jedete i održavate oralnu higijenu. Još jedna pogodnost ove metode je da ne postoji dobno ograničenje za nošenje Invisaligna.

Iako je Invisalign je vrlo često idealno rješenje kako za lijep osmijeh, tako i za nepravilan zagriz, ova metoda ima i ograničenja. Također, Invisalign nije zamjena za svaku ortodontsku terapiju te nije primjeren za svaku ortodontsku anomaliju. Znanstvene studije jasno su utvrdile za što je bolje koristiti alignere, a za što klasične ortodontske naprave.

Upravo zato je važno da procjenu o primjerenosti i vrsti terapije donesu stručnjaci poput onih u Navident centru dentalne medicine.

Koristeći široko znanje, dugogodišnje iskustvo te naprednu tehnologiju u Navident centru dentalne medicine svakom pacijentu pristupaju individualno, ali i interdisciplinarno, što znači da brinu za cjelokupno zdravlje i ljepotu zuba i lica.

Također, najnapredniji materijali svjetski renomiranih proizvođača, koje koriste, garancija su dugogodišnje kvalitete njihovih radova, vrhunske estetike i potpuno prirodnog izgleda.

Više informacija o brojnim uslugama koje nude možete pronaći na: www.navident-cdm.hr

Foto: Unsplash

OCIJENI