OCIJENI

Spinalna dekompresijska terapija: Inovativni pristup u terapiji kralježnice

Objavljeno: 30.8.2023. 12:49

Spinalna dekompresijska terapija kralježnice suvremena je metoda terapije kojom se učinkovito otklanja bol u donjem dijelu leđa i vratu te bol u nogama i rukama koja je uzrokovana pritiskom na spinalne živce. Uređaj kojim se provodi spinalna dekompresijska terapija naziva se ekstenzomat.

Ovaj oblik terapije izrazito je učinkovit i često otkloni bol u kralježnici kada ostali oblici fizikalne terapije ne daju odgovarajuće rezultate. Također moguća je i kombinacija dekompresijske terapije sa drugim oblicima fizikalne terapije.

Što je Ekstenzomat i kako se koristi?

Ekstenzomat je uređaj koji čine terapijski stol i električni mehanizam koji pruža kontroliranu vučnu silu ovisno o prethodno programiranom načinu rada kako bi pružila ciljanu terapiju kralježnice. 

Nakon detaljnog pregleda pacijenta i analize specifičnih problema s kralježnicom, educirani fizioterapeut programira ekstenzomat prema potrebama pacijenta kako bi se pružila učinkovita i bezbolna terapija i postiglo smanjenje boli i poboljšanje pokretljivost.

Terapija se izvodi polaganim ritmičnim istezanjem što dovodi do razmicanja zglobnih površina, čime se smanjuje pritisak na intervertebralne diskove, a posljedično dolazi do smanjenja pritiska koji vrše diskovi na korijene živaca.

Provođenjem terapije dolazi do mobilizacije zglobova i relaksacije vezivnog tkiva što se očituje boljom pokretljivosti nakon terapije. 

Trakcija se primjenjuje kod rehabilitacije stanja discus hernie, skolioze, degenerativnih promjena, spondiloze, glavobolja i vrtoglavica ako su iste posljedica problema sa vratnom kralježnicom. 

Više o nama pogledajte i na našoj web stranici.


OCIJENI