OCIJENI

Uređenje međe

0 pregleda/dan | Objavljeno: 18.04.2024. 15:36

Iskolčenje međe, tj. međnih linija je postupak kojim se na terenu određuju granice čestice temeljem katastarskih podataka. Geodetski stručnjak je dužan obilježiti (urediti) među uz prisustvo svih vlasnika predmetne parcele kao i uz prisustvo vlasnika susjednih parcela. Prilikom iskolčenja /uređenja međe geodetski stručnjak sastavlja zapisnik u kojem unosi podatke katastarske čestice: broj i vlasnika, datum, vrijeme: početak i kraj iskolčenja te prisustvo vlasnika susjednih parcela koji svojim potpisom potvrđuju prisustvo. Također, opisno opisuje tijek protezanja međe.

Ukoliko netko od sudionika nije suglasan s predočenim, stranke se upućuju na uređenje međe u sudskom postupku (vidi sudsko vještaćenje za geodeziju).

Uređenje međe izrađuje ovlaštena osoba, koja je ovlaštenje stekla sukladno posebnom Zakonu kojim se uređuje obavljanje geodetskih djelatnosti.

https://addo.hr/hr_HR/usluge/uredenje-mede-obnova-mede

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI