OCIJENI

Perike od umjetnog vlakna ili prave kose? Donosimo detalje za lakši odabir

Objavljeno: 24.8.2020. 9:09

Velika većina žena svakodnevno stilizira svoju kosu, ima vlastitu frizerku koju zna po imenu i cijeli život nastoji pronaći frizuru i boju koja odgovara baš njima. Kosa i doživljaj ljepote su povezani, što znači da dan loše frizure za ženu najčešće neće biti posebno zadovoljavajući. Kada se žene suoče s gubitkom kose, do kojeg najčešće dolazi zbog primanja kemoterapije i raka, teško je nositi se s novom situacijom. No, za estetski dojam predivne frizure postoji rješenje - perike su idealna opcija za zamjenu prave kose.

Kako odabrati periku?
 
Postoji nekoliko stvari o kojima treba misliti prije odabira boje, duljine i modela perike. Primjerice, uzmite životne okolnosti u obzir pri razmišljanju o kupovini perike s dugim vlasima zbog vremena koje treba utrošiti na održavanje. Proučite materijal od kojeg je perika napravljena, odnosno jesu li one od prave ili umjetne kose.

Perika od umjetnih vlakana

Umjetna vlakna nisu toliko zahtjevna za održavanje i ne morate se brinuti hoće li stil frizure nestati nakon prvog pranja. Ne trebate trošiti vrijeme na stiliziranje svoje kose jer će ona svaki dan biti ili ravna ili kovrčava, ovisno o tome na kakvu periku se odlučite. Dakle, umjetne perike su već prethodno oblikovane i kakve ih kupite, takve su do kraja korištenja. Umjetna vlakna mogu biti vrlo kvalitetna zahvaljujući modernoj tehnologiji gdje ih je ponekad nemoguće razlikovati od prave kose. Kada je u pitanju umjetna kosa, izbor je uistinu velik i moguće je birati između raznih stilova, boja i frizura. Važno je naglasiti da umjetna kosa ne podnosi toplinu, tako da se uređaji za kovrčanje ili ravnanje kose, ali ni sušilo za kosu se ne preporučuju koristiti.

 

Perika od prave kose
Vlasulje, odnosno perike od prave kose, naravno, izgledaju najprirodnije i po kvaliteti su najbolji izbor. Također, emocionalno gledano, žene se najugodnije osjećaju s pravom kosom. Prirodne vlasi se mogu bojati, kovrčati, sušiti i ravnati. Možete ih tretirati kao svoju prirodnu kosu. Suvremene tehnologije precizno razmnožavaju prirodna vlakna i obrađuju se kako bi se postigao najprirodniji oblik što svakako doprinosi kvaliteti perike. Umjetna vlakna su pak sintetička i imaju manju težinu od prirodnih vlasi te, iako su jeftinija, znatno se brže troše od prirodne kose.

Kakvu god periku odabrali, sigurni smo da će vam u toj odluci biti spremni pomoći djelatnici Quince trgovine perika, vlasulja, umetaka i produžetaka za kosu. U bogatom asortimanu vlasuljarskih proizvoda, izgrađenom na dva desetljeća iskustva i visokoj kvaliteti materijala, moguće je pronaći ponešto zaista za svačiji ukus – bilo da se radi o medicinskim (moguć rad i na uputnice HZZO-a) ili ukrasnim vlasuljama, o mladenačkom modernom ili elegantnom klasičnom stilu. Obratite im se s povjerenjem na zagrebačkoj adresi Nova Ves 7.

OCIJENI