OCIJENI

Starački domovi kao centri cjelovite skrbi

Objavljeno: 8.3.2024. 13:16

Kada pomislimo na staračke domove, često nam prva asocijacija bude mjesto gdje stariji članovi našeg društva provode svoje penzionerske dane. No, suvremeni starački domovi su mnogo više od toga. Oni su se transformirali u prave oaze cjelovite skrbi, gdje se svaki aspekt života starijih osoba njeguje s pažnjom i poštovanjem koji zaslužuju. Pogledajmo kako se ovi domovi razvijaju u centre koji nude sveobuhvatnu podršku, od zdravstvene skrbi do društvenog angažmana.

Multidisciplinarni pristup skrbi

Suvremeni starački domovi surađuju s timovima stručnjaka, uključujući liječnike, medicinske sestre, fizioterapeute, nutricioniste i socijalne radnike, kako bi osigurali sveobuhvatnu skrb za svakog stanovnika. Ovaj multidisciplinarni pristup omogućava personaliziranu skrb koja se prilagođava individualnim potrebama, bilo da je riječ o zdravstvenoj skrbi, rehabilitaciji ili socijalnoj podršci.

Tehnologija i inovacije u skrbi

Napredak u tehnologiji također igra ključnu ulogu u evoluciji staračkih domova. Od telemedicine i nosivih uređaja za praćenje zdravstvenog stanja do interaktivnih platformi za učenje i zabavu, tehnologija omogućava bolju i učinkovitiju skrb, poboljšavajući kvalitetu života stanovnika.

Socijalizacija i društvene aktivnosti

Osim zdravstvene skrbi, socijalizacija i društvene aktivnosti su ključni za mentalno zdravlje i dobrobit starijih osoba. Starački domovi nude raznovrsne aktivnosti, od umjetničkih radionica i glazbenih večeri do izleta i društvenih okupljanja, omogućavajući stanovnicima da ostanu aktivni i uključeni u zajednicu.

Villa Brezovica: primjer izvrsnosti u skrbi

Jedan od izvanrednih primjera ovog holističkog pristupa skrbi je Villa Brezovica, smještena na jugozapadnom dijelu Zagreba. Kao ustanova koja objedinjuje usluge smještaja, bolničke usluge s dugotrajnom skrbi, palijativnom skrbi i postoperacijskim oporavkom, Villa Brezovica predstavlja idealan model centra cjelovite skrbi.

Infrastruktura i usluge

Otvorena 2010. godine, Villa Brezovica zauzima 4200 kvadratnih metara, raspoređenih na pet etaža, s tri stubišta i dva lifta, prilagođena osobama s posebnim potrebama. Nudimo prostrane i svijetle prostore za liječenje, odmor i rekreaciju okružene zelenom oazom koja poziva na opuštanje te široku lepezu usluga i sadržaja u sklopu doma kao što su svete mise, poliklinika za fizikalnu rehabilitaciju, restoran, caffe bar s terasom, frizerski salon, pediker, pranje i glačanje rublja, mini market te kreativne, sportske i zabavne aktivnosti.

Multidisciplinarni tim i personalizirana skrb

Ponosimo se svojim multidisciplinarnim timom koji uključuje liječnika, socijalne radnike, fizioterapeute, medicinske tehničare, sestre i njegovatelje. Ovaj tim osigurava da svaki stanovnik dobije personaliziranu skrb, prilagođenu njegovim ili njezinim specifičnim potrebama, promičući osjećaj zajedništva, prijateljstva i zadovoljstva.

Starački domovi danas predstavljaju više od pukih smještajnih kapaciteta; oni su centri cjelovite skrbi koji se kontinuirano prilagođavaju i razvijaju kako bi zadovoljili sve potrebe svojih stanovnika. Villa Brezovica sjajan je primjer kako integrirani pristup skrbi može unaprijediti život u starosti, čineći ga kvalitetnijim i sretnijim. Kroz našu posvećenost izvrsnosti u skrbi, danas postavljamo standard za budućnost staračkih domova.


OCIJENI