OCIJENI

Što je to izokinetička rehabilitacija

Objavljeno: 25.6.2021. 11:16

Želite ojačati svoje mišiće, pripremiti se za sportske aktivnosti ili operaciju koljena? Pravi način za ostvariti upravo to jest putem izokinetičke rehabilitacije. U nastavku pročitajte nešto više informacija o izokinetičkoj rehabilitaciji, kao i preporuku gdje pronaći specijaliste za ovu vrstu rehabilitacije mišića i zglobova.

Kome je namijenjena izokinetika?

Izokinetička dijagnostika je namijenjena onima koji imaju probleme s koljenima, kukovima i zglobovima. Pored toga, sportaši koji se oporavljaju od ozljede koljena, kukova, ramena, laktova, ručnih zglobova, stopala, kralježnice, mišića i tetiva također su primjer pacijenata koji prolaze kroz ovu vrstu rehabilitacije. Izokinetika se primjenjuje kao priprema za operaciju zglobova i mišića, ali i kod profesionalnih i rekreativnih sportaša koji ovu terapiju koriste preventivno.

U kojim situacijama je korisna izokinetika?
  • Prevencija oštećenja zglobova
  • Korekcija disbalansa mišića
  • Oštećenje zgloba
  • Prije operativnih zahvata koljena, kukova, ramena, laktova, ručnih zglobova, stopala, kralježnice
  • Poslije operativnih zahvata koljena, kukova, ramena, laktova, ručnih zglobova, stopala, kralježnice
  • Artroza
  • Testiranje snage nogu
  • Bolni kukovi, koljena, ramena, laktovi, ručni zglobovi, stopala, kralježnica
  • Ozljeda mišića i tetiva nogu
Dakle, ako se trebate pripremiti za operaciju koljena, kukova, kralježnice, itd. ili želite ojačati svoje mišiće kako bi se uspostavili pravilni statički i mehanički odnosi koji će kasnije prevenirati nastajanje ozljeda - izokinetička rehabilitacija je obavezna stanica za vas.
 

Izvrsno je proći ovu rehabilitaciju kod pripreme za sportske i rekreacijske aktivnosti nakon duže pauze kako bi se mišićne sposobnosti pojačale. Kroz ovaj tretman možete saznati kolika je trenutna mišićna snaga s obzirom na vaše godine, spol, tjelesnu težinu i razinu tjelesne aktivnosti.

Što je konačni cilj izokinetičke rehabilitacije?

Važno je što prije otkriti poremećaje u radu zglobova i mišića koji dalje mogu nastaviti opterećivati i uništavati zglob. Testovi i pregled će pokazati koja je ciljana terapija u individualnom slučaju. Pravovremenim testovima se može rano otkriti razina oštećenja kroz ovu vrstu terapije.

Ako dosadašnja rehabilitacija nije donijela željene rezultate ili mislite kako biste mogli i trebali poboljšati svoje sposobnosti, kontaktirajte Polikliniku Falcon Pelegrin. Radi se o poliklinici za fizikalnu medicinu, internu medicinu, kardiologiju, neurologiju i psihijatriju čiji stručnjaci svojim vještinama i individualiziranim pristupom za svakog korisnika pronalaze brza i efikasna rješenja za savladavanje prepreka u životu. Pronađite ih na splitskoj adresi Ulica Matice Hrvatske 9A i uspješno se oporavite i rehabilitirajte.

Foto: Freepik

OCIJENI