OCIJENI

Simptomi na oku koje ne smijete zanemariti

Objavljeno: 13.6.2022. 14:07

Brigu za oči i vid je nešto što ne smijemo zaboraviti kada razmišljamo o našem zdravlju. Osim redovitih kontrola vida koje je uvijek dobro napraviti, postoji nekoliko simptoma na koje ne smijete zanemariti kada je riječ o vašim očima. 


  1. Redoviti pregled

Prvo i osnovno za zdravlje vaših očiju je redovita kontrola na kojoj će vaš odabrani oftalmolog ustanoviti da je sve u redu s vašim očima i vidom. Prije nego što vi primijetite neugodnosti – potencijalne simptome može prepoznati vaš liječnik. 


  1. Gubitak vida u oku

Iznenadni gubitak vida u jednom oku simptom je problema s očima. Takvo stanje može utjecati na parcijalni ili potpuni gubitak vida ukoliko se ne liječi. Stoga primijetite li gubitak ili oštećenje vida, posjetite odmah svog nadležnog oftalmologa. Osim gubitka vida, obratite pozornost i na zamućen vid. 


  1. Bol

Iako je većina očnih bolesti bezbolna, postoji ih nekoliko koje mogu biti bolne – kao što su glaukoma, suho oko, ozljede oka, oštećenja na rožnici ili bolesti poput raka oka. Javi li vam se bol, bilo bi dobro provjeriti o čemu se radi. Također, usred fizičke povrede oka, potražite pomoć liječnika.


  1. Crveno oko

Crvene oči mogu se javiti zbog niz razloga koje ne moraju nužno biti indikator nekakvih ozbiljnijih problema. Međutim, primijetite li da vam je samo jedno oko crveno, bilo bi dobro posjetiti liječnika i provjeriti kako to nije simptom neke ozbiljnije upale. 


  1. Rizična skupina

Ako spadate u skupinu ljudi koji imaju rizičnih problema koji mogu utjecati na zdravlje vaših očiju, nemojte ih zanemariti. Neki od njih su dijabetes, alergije, pušenje, redovito pogoršanje vida, prethodne operacije oka, obiteljska anamneza i slično. Osigurajte si zdravlje vašeg oka na vrijeme. 


Za redovite preglede, dijagnostiku i liječenje očnih bolesti izaberite kliniku koja ima iskustva i stručan tim. OČNA POLIKLINIKA MEDIĆ-JUKIĆ iz Splita jedna je od najsuvremenijih, najstručnijih klinika u regiji za brigu o vašem očnom zdravlju. Njih tim stručnjaka pobrinut će se za svaki simptom koji se pojavi kako biste bili sigurni da je sve u redu s vašim vidom. OČNA POLIKLINIKA MEDIĆ-JUKIĆ je vodeća klinika po broju obavljenih zahvata s mnoštvo zadovoljnih pacijenata. Budite i vi jedni od njih.

OCIJENI