OCIJENI

Laserska korekcija vida Split

Objavljeno: 9.12.2022. 18:23

LASERSKA KOREKCIJA VIDA

Dosta vam je kontaktnih leća i naočala? Riješite ih se zauvijek u Očnoj poliklinici Medić, Jukić u Splitu!


Lasersko skidanje dioptrije je postupak kojim se poboljšava vid i opća kvaliteta života. Nema više svakodnevnog skidanja leća prije spavanja ni traženja naočala. Vožnja noću, plivanje, ronjenje, skijanje, pa čak i ekstremni sportovi, više nisu ograničenje, nego užitak. Mnogi su se poznati sportaši odlučili za lasersku operaciju i iznimno su zadovoljni rezultatom. Jedino što žale je što to nisu učinili ranije.

Očna poliklinika Medić, Jukić u Splitu njeguje dugu tradiciju izvrsnosti u oftalmologiji. Koristimo isključivo najsuvremeniju opremu za dijagnostiku i liječenje očnih bolesti. Kao primjer najnovije tehnologije izdvajamo Allegretto EyeQ laser, izuzetne brzine i preciznosti, kojem su potrebne samo dvije sekunde da skine cijelu dioptriju.

Uz novu tehnologiju i vrhunski tim liječnika, garancija kvalitete po propisima struke je i ISO certifikat 9001:2008.

Cijena laserske operacije dioptrije: 12000 kn 4000 kn po oku – AKCIJA!Prijeoperacijski tijek

Laserska korekcija dioptrije je zahvat koji nije moguće izvršiti ukoliko niste tzv. potencijalni kanditat za skidanje dioptrije, što će se ustanoviti upravo prijeoperacijskim pregledom. Pregled za lasersku korekciju dioptrije traje oko sat vremena. U cijelosti je neinvazivan i bezbolan, moguća je manja nelagodnost u smislu preosjetljivosti na svjetlo nakon stavljanja kapljica za širenje zjenica. Ako nosite polutvrde kontaktne leće, potrebno ih je ne nositi 4 tjedna pred pregled, a meke kontaktne leće potrebno je ne nositi 2 tjedna.

Liječnik specijalist razgovara s pacijentom raspitujući se za anamnezu očnih i tjelesnih bolesti i drugih stanja, nakon čega se vrši pregled laserske korekcije dioptrije koji uključuje određivanje vidne oštrine bez naočala, kompjuterski i subjektivno, refrakcije-dioptrije na usku i široku zjenicu, mjerenje količine suza, skeniranja površine rožnice da se utvrdi debljina same rožnice te ev. nepravilnosti u njenoj topgrafiji (reljefu), biomehaničkih svojstava rožnice, očnog tlaka, broja endotelnih stanica, mjerenje duljine očne jabučice, veličine zjenica u tami i na svjetlu, pregled prednjeg i stražnjeg segmenta oka na biomikroskopu.

Odluku o tome je li kandidat pogodan operaciji laserske korekcije dioptrije ili ne, donosi liječnik specijalist, a odluku o izboru metode donose zajedno liječnik specijalist i pacijent.
Ako su uvjeti ispunjeni uz pozitivnu motivaciju pacijenta, dogovara se termin zahvata te se pacijentu uručuje informirani pristanak na čitanje.


Kandidati

Jeste li kandidat  za lasersku korekciju vida (skidanje dioptrije)?

Svaki pacijent s

  •     kratkovidnošću (miopijom, minusom) do -10,00 Dioptrija,
  •     dalekovidnošću (hipermetropijom, plusom) do +5,00 Dioptrija
  •     astigmatizmom do 4,00 Dioptrije cilindra

je potencijalni kandidat, no konačna odluka donosi se nakon prijeoperacijskog pregleda, neophodnog za realizaciju opreacijskog zahvata laserskog skidanja dioptrije.

Svi pacijenti s bolestima rožnice, osobito keratokonusom, iznimno suhim okom, autoimunom aktivnom bolesti vezivnog tkiva, trudnice, dojilje, nestabilna dioptrija unutar godine dana i mlađi od 21 godine života nisu kandidati za lasersko skidanje dioptrije.

    Također je važno napomenuti da su iznimno važna realna očekivanja pacijenta, naime, laserskom korekcijom skida se dioptrija, ali se ne popravlja ukupna količina vida. Zahvat neće izliječiti slabovidnost (nemogućnost postizanja 100%-ne vidne oštrine) tj. očnu bolest, već uklanja potrebu za nošenjem naočalnih ili kontaktnih leća i time poboljšava kvalitetu života i funkcije ovisne o vidu.


Operacijski zahvat

Operacijski zahvat laserskog skidanja dioptrije vrši se u dogovorenom terminu, a pacijent dolazi uz pratnju. Oči se pripremaju jedino ukapavanjem kapljica anestetika koje čine zahvat u cijelosti bezbolnim.

Pacijent udobno legne na ležaj Allegretto EyeQ lasera koji se individualno prilagođava. Visoko kvalificirani i educirani inženjer kalibira laser, nakon čega liječnik specijalist unosi podatke pacijenta u individualizirani program.

Pristupa se prvom dijelu zahvata skidanja dioptrije, ovisno o izabranoj metodi, formiranju poklopčića ili uklanjanju epitela. Liječnik specijalist namješta Allegretto EyeQ laser u centar rožnice, dok pacijent se zagledava u točku fiksacije označenu svjetlom.

Laserom upravlja liječnik specijalist pomoću pedale cijelo vrijeme promatrajući kroz okulare mikroskopa pacijentovo oko. Laserska zraka aplicira se u trajanju ovisno o početnoj dioptriji, ne duže od 30ak sekundi. Zatim se zahvat ponavlja na drugom oku.

Po završetku se po potrebi stavlja meka terapeutska kontaktna leća, provjeri vidna oštrina i pacijent može ići kući.


Poslijeoperacijski tijek

Prvi pregled vrši se sutradan kada se i skida meka terapeutska kontaktna leća , zatim nakon 7 dana, 1 mjeseca, 3 mjeseca nakon zahvata, potom nakon 6 mjeseci te nakon godinu dana.

Pacijent je radno sposoban nakon 1-2 dana, preporuča se mjesec dana uzdržati od fizičkih poslova i sportskih aktivnosti. Kupanje u moru i bazenu ne preporuča se ranije od mjesec dana.

Terapeutske kapljice kapaju se mjesec dana.

Normalno se javlja prolazna suhoća oka unutar mjesec dana, što pacijent osjeća kao peckanje ili žuljanje u oku, te oscilacije vida tijekom dana, što se uklanja kapanjem umjetnih suza više puta dnevno.

Povrat dioptrije je rijedak te se nikada ne vrati više od 10% prijeoperacijske dioptrije, dok su ostale komplikacije iznimno rijetke i javljaju se u manje od 1% operiranih. U literaturi ne postoji opisani slučaj gubitka vida zbog LASIK zahvata!

Obratite nam se s povjerenjem, posjetite nas i informirajte se o svemu što Vas zanima!

Za više informacija posjetite našu web stranicu.

OCIJENI